A Hyundai Sonata Hybrid Korea legzöldebb autója


A koreai Környezetvédelmi Minisztérium legújabb vizsgálata szerint a Hyundai Sonata Hybrid az ország leginkább környezetbarát járműve.

Dél-Korea elsőszámú autógyártója már 2011 óta forgalmazza a Sonata középkategóriás limuzinjának hibridváltozatát, amelynek alacsony károsanyag-kibocsátását most a hazai Környezetvédelmi Minisztérium is elismerte. A közvetlen befecskendezéses (GDI) benzinmotorral és a hozzá kapcsolt, akkumulátorral rendelkező elektromos meghajtással együtt az autó csupán 104 g/km széndioxiddal kárkörnyezetét.  


A koreai Környezetvédelmi Minisztérium tavaly év végén összesen 133 hazai és 419 importmárka termékeit, pontosabban azok károsanyag-kibocsátását vizsgálta meg, amelynek eredményeként megállapították, hogy a koreai gyártók modelljei kevésbé terhelik környezetüket, mint az importmárkáké.  


A Koreában gyártott autók átlagos széndioxid kibocsátása 193 g/km, míg ugyanez az adat az importmárkák esetén 214 g/km-re adódott átlagosan. A leginkább környezetszennyező hazai autó a Ssangyong Chairman, amely 301 g/km széndioxidot bocsát ki, míg az importmárkák negatív rekordere a Bentley Mulsane luxusautó a maga szerénynek nem nevezhető 445 g/km-es értékékével.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei