Első képeken a Hyundai i30 következő generációja


Habár nemrég mutatkozott be a Hyundai i30 frissített változata, a vállalatnál már a következő generációs kompakton dolgoznak.

A jelenleg is kapható második generációs Hyundai i30 még a 2011-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, a típus európai gyártása pedig 2012 januárjában vette kezdetét a Hyundai nosovicei üzemében. Az autó idén januárban kapott ugyan egy kisebb ráncfelvarrást, a Hyundainál azonban már elkészültek az i30 harmadik generációjával, amelynek végső tesztelését nemrég kezdték meg a németországi Rüsselsheimben található fejlesztőközpontban.


Az autó formáját ugyan természetesen vastag takaróelemek alatt próbálták elrejteni, néhány részlet azonban így is látható maradt. Az látszik, hogy a harmadik generáció hasonlít ugyan  a most kapható modelléhez, az új karosszéria formáját viszont lényegesen visszafogottabbra tervezték, mint azt a jelenleg kapható i30 esetében láttuk, hiszen időközben továbbfejlesztették a Folyékony Szobrászat néven elhíresült formafilozófiát. A hatszögletű hűtőmaszk azonban biztosan itt is nagy hangsúlyt kap majd, ám a vízszintes krómlécek egyelőre nem látszanak a prototípuson.


Ennek megfelelően az eddigieknél karcsúbb, elegánsabb fényszórókra, a hullámzó vonalak helyett sarkosabb élekre számíthatunk, az új i20 által megkezdett irányban, de a nemsokára érkező Elantra is jelentős támpontot adhat az új i30 végső formájáról. Ugyanez igaz az új modell hátsó kialakítására is, ahol dinamikus, sportos hátsó lámpatestet figyelhetünk meg.


Az új i30 motorkínálata a jelenleg is kapható benzines és dízelmotorok mellett valószínűleg kiegészül majd a konszern mostanában bevezetésre kerülő 1,0 literes, háromhengeres T-GDI méretcsökkentett erőforrásával, ahogyan abban is biztosak lehetünk, hogy az új modellből is lesz sportos Turbo változat.


A hírek szerint a Frankfurti Autószalonon bemutatnak egy különleges i30 tanulmányt is, amely kedvező fogadtatás esetén a következő szériás i30 „N” sportmodelljét vetítheti előre. Ez akár 300 lóerős és összkerékhajtású is lehet, amely gyártásba kerülve valódi konkurenciát jelenthet majd a Volkswagen Golf R vagy éppen a Ford Focus RS modelleknek.  


Arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy mikor mutatkozhat be a Hyundai i30 harmadik nemzedéke, viszont a Hyundai általában a hivatalos premier előtt egy évvel szokta kihozni elkészült prototípusait az országutakra, így minden valószínűség szerint a jövő évi Párizsi Autószalonon már ott lehet az új modell, míg a gyártás valószínűleg csak 2017 elején indulhat meg Csehországban.  

Forrás: autoblog.itmotor.es

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei