Nem gyártják tovább a Hyundai Veracruzt


Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt a Hyundai úgy döntött, végleg leállnak a Veracruz gyártásával.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy augusztus végén végleg leállnak a Veracruz modell koreai összeszerelésével. A döntés oka, hogy a Hyundai kínálatának legidősebb modellje nem képes megfelelni a szigorúbb környezetvédelmi normáknak, az Euro 6-os normarendszer ugyanis a jövő hónaptól lép életbe Dél-Koreában.


A Hyundai még 2006. októberében, a Terracan utódjaként mutatta be legnagyobb terepjáróját, a Santa Fe platformjára épülő Veracruzt az Egyesült Államok mellett Ázsiában és ix55 néven Európában és Oroszországban is forgalmazták.


A Veracruz mozgatásáról egy 3,8 literes, 263 lóerős V6-os benzinmotor gondoskodott, míg az európai kivitelekbe egy 3,0 literes V6-os CRDi dízelmotor került 240 lóerős teljesítménnyel. Mindkét változathoz hatfokozatú automata váltóművet illesztettek.


Hiába kapott az autó 2011-ben kisebb ráncfelvarrást, ugyanezen év végén bejelentették, hogy az autó forgalmazását mind Amerikában, mind Európában felfüggesztik. Később, 2012 áprilisában az új Santa Fe bemutatóján pedig azt is nyilvánosságra hozták, hogy a Santa Fe nyújtott tengelytávú (Grand) változata fogja betölteni a Veracruz szerepét.


A Veracruz eltűnt ugyan a Hyundai nemzetközi kínálatából, hazájában azonban egészen az idei év augusztus végéig, vagyis a mostani bejelentésig egy ráncfelvarrott változata volt kapható annak ellenére, hogy a Santa Fe nyújtott változata Maxcruz néven 2013 tavasza óta kapható az országban.    


Forrás: english.chosun.comwikipedia.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei