Új tanulmány vetíti előre az új Hyundai Genesis Coupét


A Hyundai bejelentette, hogy augusztusban egy vadonatúj sportautó-koncepciót mutat be, amely akár a Genesis Coupe következő generációját is előre vetítheti.

A Hyundai Motor még 2013-ban mutatta be a HND-9 „Venace” tanulmányát, amelyet azonnal az új Genesis Coupe előfutárának tekintett mindenki. Ezzel szemben a HND-9 bemutatása óta eltelt két évben a Hyundai számos alkalommal utalt arra, hogy a terveket elvetették, az új Genesis Coupe pedig a jelenleginél nagyobb, prémiumosabb autó lesz, amit az időközben megjelent kémfotók is alátámasztanak.  

A most bemutatni szándékozott új tanulmány a vállalat szerint egy „kétajtós kupé zászlóshajó” lesz, amelyet ugyanazzal a prémium fűszerezéssel kívánnak felruházni, mint a márka eddigi felsőkategóriás Genesis és Equus limuzinjait.


A HCD-16 augusztus 11-én egy különleges helyszínen, a Los Angeles megyei Képzőművészeti Múzeumban mutatkozik be, a leleplezést pedig személyesen Peter Schreyer, a Hyundai csoport formatervezési elnöke irányítja majd. Azt még ugyan nem erősítették meg, de lehetséges, hogy ezt a tanulmányt ugyanezen a héten a 2015-ös Pebble Beach Concours d’Elegance fesztiválon is kiállítják majd.

A Hyundai tájékoztatása szerint a HCD-16 szép, élesen kúpos profillal és drámai arányokkal rendelkező kerekekkel látták el, ajtói pedig automatikusan nyílnak, amit a Hyundai Virtuális Őrzött Ajtórendszer néven emleget. A tanulmányt várhatóan olyan takarékos erőforrással szerelik fel, amely megfelel a manapság divatos méretcsökkentési irányelveknek.


A jövő évben debütáló, következő Genesis Coupe a mostani limuzin hátsókerék-meghajtású padlólemezére épül és várhatóan teljes értékű négyszemélyes, V8-as motorral szerelt luxuskupé lesz. A feljebb pozicionálással minden bizonnyal a vételára is emelkedik majd, amellyel olyan német luxuskupékat vesznek célba, mint a BMW 6-os sorozata és a Mercedes-Benz E-osztályos Coupe modellje.

Forrás: motorauthority.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei