Bemutatkozott a Hyundai Vision G kupétanulmánya


A Hyundai Motor America a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeumban mutatta be Vision G névre keresztelt kupétanulmányát, amely a jövő prémiumautóinak új generációját vetíti elénk.

A Vision G tanulmányt a Hyundai szerint ihletet adhat a márka alapjait adó stílusos, nagy teljesítményű és luxusszínvonalú új generációs prémiummodelljeinek megalkotásához. „A tanulmányt a világ minden részén működő Hyundai formatervező stúdiók összehangolt munkájával hozták létre, de a vezető szerepet az amerikai részleg töltötte be” – mondja Peter Schreyer, a Hyundai csoport formatervezési elnöke. „A formaterv azon ötletek megjelenítése, amelyek később a Hyundai összes modelljére kihatnak majd – egy olyan DNS, amely egyensúlyt teremt a forma és teljesítmény között azzal a gondolattal, mely szerint ehhez nem kell túlságosan csillogó és sztereotip luxusformákat rajzolni hozzá.”


A Hyundai tervezői a formatervezés közben munkájuk középpontjába a „lovagiasság” fogalmát helyezték – egy szó, amely legjobban kifejezi azt az ötletet, amely szerint nem kell feltétlenül hangosnak lennünk ahhoz, hogy észrevegyenek és elismerjenek. A Vision G annak mérete és drámai vonalvezetése ellenére céltudatosan alulértékelt. A tiszteletteljes luxus egyik példája az a technológia, amely automatikusan nyitja az ajtót a sofőrnek, akár egy inas.


A koncepció külső formáját a hosszú motorházfedél, a magas övvonal és a csúzliszerű belső formaterv határozza meg. „Összhangban azzal a formatervvel, amely inkább a vezetőnek, semmint a közönségnek szól, a Vision G dinamikus kiállású, mintha állandó mozgásban volna” – mondja Christopher Chapman, a Hyundai amerikai formatervező stúdiójának vezetője, a tanulmányt megalkotó csapat főnöke. „Végtére is – és ha minden rendben van a világban –  a vezető csak akkor látja az autó külsejét, ha az áll.”


A tiszteletteljes luxus az utastérben is nyomon követhető, amelyre egyértelműség és egyszerűség jellemző. Nincs kirívó a luxus, inkább elegáns vonalak és kidolgozás látható.


A Vision G szívét a díjnyertes 5,0 literes Tau V8-as erőforrás adja, amely 420 lóerős teljesítményre és 520 Nm forgatónyomaték leadására képes. A Hyundai Tau V8-as motorcsaládját már háromszor ismerték el a Ward Tíz Legjobb Motorja listáján. A magasnyomású közvetlen befecskendezéses rendszer lenyűgöző erőt, alacsony károsanyag-kibocsátást és gazdaságos üzemet eredményez, amely a mostani változatában továbbfejlesztetett vezérműláncot és más technikai újdonságot is felvonultat. A változtatások hatására a nyomatékgörbe alacsony fordulaton laposabbá vált, amellyel sokat javult a vezethetőség.  


Forrás: hyundainews.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei