Nürburgringre tart az új Hyundai Equus


A Hyundai a világ minden táján próbára fogja új luxusautóját, ezúttal már Németország útjain tűntek fel a tesztpéldányok.

A Hyundai már jó ideje Európában is leteszteli minden prototípusának képességeit, nemcsak azokét, amelyeket Európában terveznek piacra dobni, hanem a Föld más tájain forgalomba kerülő modelljeinek is bizonyítania kell a Hyundai Nürburgring mellett nemrég megnyitott európai fejlesztőközpontjában, illetve a környező országutakon is.   


Így volt ez többek között annak idején az új Sonatával, most pedig a Hyundai új luxusautója, az Equus is megérkezett a német mérnökökhöz, a tesztelő bukósisakja pedig arról árulkodik, hogy valószínűleg a Nürburgring versenypályáján is letesztelik az új modell képességeit. Az autót természetesen most is vastag álcázás takarja el, amelyek ugyan a forma jelentős részét eltakarják, ám néhány részlet így is kitűnik.


Láthatóvá váltak a ledes nappali menetfény csíkjai, amelyek az első lökhárító alsó részén futnak, illetve láthatóvá vált az első hűtőmaszk egy része is. A Genesis padlólemezére épülő Equus formájának egésze németes elemeket tartalmaz, a Folyékony Szobrászat 2.0 által meghatározott irányvonal szerint megrajzolt formaterv elegánsan visszafogott elemeket tartalmaz majd. A hátsó kialakítás nagyon hasonló a Mercedes S-osztályán alkalmazotthoz, ami nem is csoda, hiszen a koreai márka célzottan a luxuskategória német képviselőit kívánja új modelljével támadni.  


A motortérben várhatóan egyelőre nem történik nagy változás, így az 5,0 literes V8-as benzines érkezése szinte biztosra vehető, viszont a mérnökök a jobb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás miatt nyilván alakítanak rajta egy keveset. A mostani piaci helyzet alapján viszont később elképzelhető, hogy az Equus is megkapja majd a jelenleg fejlesztés alatt álló 3,3 literes, ikerturbós V6-os motort is. A nyolcfokozatú váltót egy tízfokozatú válthatja fel és a pletykák szerint az Equus is megkapja a Genesishez is kapható H-TRAC összkerékhajtási rendszert is.


A belső térben elegáns fa- és bőrbevonatot alkalmaznak majd, de krómdíszítések is szerephez jutnak majd. a tágas utaskabin a legnagyobb kényelmet nyújtja a legkritikusabb utasok számára is, akik a legújabb technológiákat is élvezhetik majd.


Az ú Equus állítólag idén decemberben debütál Dél-Koreában, később pedig a 2016-os New Yorki Autószalonon mutatkozhat be Amerikának.  

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei