Újra emelkednek a Hyundai hazai eladásai


Három hónapja most először nőtt a Hyundai csoport piaci részesedése Dél-Koreában, amely az elemzők szerint többek között az új Sonata bevezetésének köszönhető.

A Koreai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai csoport hazai piaci részesedése a júniusinál 1,6 százalékkal magasabbra, 68,9 százalékra emelkedett júliusban. A csoport piaci részaránya idén áprilisban 69,4 százalékkal tetőzött, júniusra viszont 67,3 százalékra csökkent.

Júliusban 14,7 százalékkal 20 707 darabra csökkent a külföldi autómárkák importja, amely alapján piaci részesedésük 13,2 százalék. Ez kevesebb, mint az év első hat hónapjának 15,2 százalékos átlaga.  


„Az importautók eladásai júliusban azért csökkentek, mert hiány mutatkozott bizonyos modellből” – mondja Yoon Dae-sung, a Koreai Importőr és Kereskedői Szövetség tisztviselője. „Egyes márkák egy kis szünetet tartanak, mielőtt új modelljük ősszel megjelenne.”

A Hyundai erős keresletet tapasztal olyan fejlődő piacokon is, mint India és Mexikó. Az Indiában nemrég bemutatott Creta kisterepjáró iránt hatalmas az érdeklődés, amelynek köszönhetően az új modell átvette a legnépszerűbb indiai modell címét a Vernától. „Két-három hónapos várakozás van a Crtára, de az automata váltós modellre akár 10 hónapot is várni kell” – mondja a Hyundai szóvivője. „Megfontoljuk a Creta gyártási mennyiségének bővítését az indiai üzemünkben.”

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei