Duplaturbós motorral frissülhet a Hyundai Genesis


Megjelentek az első kémfotók a Hyundai Genesis frissített változatáról, amelynek nagyméretű hűtőrács-nyílásai egy teljesen új motorról is árulkodnak.

A várhatóan 2017-ben érkező frissített Hyundai Genesist előbb a kaliforniai forróságban, majd a német fejlesztőközpont közelében is sikerült lencsevégre kapniuk a kémfotósoknak. Habár a prototípust mindkét helyszínen erősen álcázva tesztelik, egyértelműen látszik a módosított első kialakítás, amelyek mellett az eddigieknél nagyobb levegőnyílásokat is kapott az autó.


A nagyobb méretű légbeömlők elhelyezése alapján valószínűsíthető, hogy azok mögött egy töltőlevegő-visszahűtő, vagyis intercooler kapott helyet. Ezek alapján pedig akár az a duplaturbós V6-os benzinmotor is mozgathatja az új autót.    


A pontos technikai adatok természetesen még szigorúan titkosak, ám egy ideje már pletykák keringenek egy vadonatúj fejlesztésű 3,3literes V6-os biturbó erőforrás fejlesztéséről. A Hyundai észak-amerikai részlegének vezetője, Dave Zuchowski egy interjújában azt is elárulta, az új motor teljesítménye közel azonos lesz a jelenlegi Genesis kínálat csúcsmotorjának számító 5,0 literes V8-as egység 420 lóerejével.  


A fotósoknak sikerült néhány felvételt készíteniük az új Genesis álcázott belső kialakításáról is. Mivel abban nem sok változást látni, ezért a fejlesztés mostani szakaszában a munka valószínűleg elsősorban az erőforrás finomhangolására koncentrálódik, az egyéb fejlesztések később kerülnek az autóba.


A híresztelések szerint a biturbós V6-os új egységgel együtt mutatkozhat be a Hyundai vállalat első tízfokozatú automata váltója is, amely tovább javíthatja a Genesis gazdaságosságát.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei