Hosszúra nyúlt a Hyundai Creta várólistája


A Hyundai idén június végétől fogadja a megrendeléseket az új Creta kisegyterűre, amely annyira népszerűvé vált, hogy mostanra akár 10 hónapot is kell várni egyes kiviteleire.

A Hyundai indiai kereskedéseiben június 20-tól lehetett megrendelni a vállalat legújabb modelljét, a Creta kisterepjárót, amelyre a hivatalos bemutatás július 21-i időpontjáig több mint 10 ezer előrendelés érkezett. 

A háromféle motorral (benzines és dízel 1,6-os és 1,4 dízel), valamint összesen hatféle felszereltséggel kapható Creta alapesetben hatfokozatú manuális váltóművet kapott, az 1,6 CRDi SX+ kiviteléhez a kategóriában egyedüliként azonban hatfokozatú automata váltó is rendelhető.  


A hatalmas érdeklődés hatására mostanra megugrott a Creta szállítási ideje is, amely az automataváltós kivitelek esetében elérheti a 6-10 hónapot is, míg a többi változat esetében átlagosan 4-6 hónapot kell várnia az ügyfélnek autójára.

Az autóra július végéig 8 474 darabot tudtak átadni a vásárlóknak, míg 27 ezer megrendelés futott be a gyártóhoz a hónap végéig. Összehasonlításképpen: a rivális Renault Dusterből 1 194 db, a Ford EcoSportból 4 174 db-ot értékesítettek ugyanekkor. A várakozási idő csökkentése érdekében a Hyundai havi 5 500 darabról 7 500 darabra növelte a Creta termelési mennyiségét.

Forrás: autocarindia.comrushlane.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei