A Hyundai csoport uralta az orosz piacot júliusban


Az elmúlt hónap eladási adatai alapján a Hyundai Motor és annak leányvállalata, a Kia Motors termékei voltak a legkelendőbbek az orosz autópiacon.

Az Európai Üzleti Szövetség adatai szerint a Hyundai Accent helyi gyártású megfelelőjéből, a Solarisból a tavalyinál 4,8 százalékkal többet, összesen 10 251 darabot vásároltak júliusban Oroszországban, amellyel az eladási toplista élére került. A vele azonos gyárban készülő Kia Rio a tavalyinál 33,5 százalékkal jobb, 9 151 darabos eredményével pedig megszerezte második helyet. Ez az első olyan alkalom, amikor a két koreai típus egymás után foglalja el a ranglista két legmagasabb fokát.

Az orosz rubel tavalyi összeomlása után az autógyártók a fogyasztói kereslet zuhanásával kénytelenek szembenézni. A globális gyártók, köztük a General Motors beszüntette orosz beruházásait és bizonyos modelljeit nem is értékesíti tovább ezen a piacon. az idei év első hét hónapjában az orosz autóeladások 35,3 százalékkal, 913 181 darabra estek vissza.

A Hyundai csoport mindezek ellenére megtartotta értékesítési és marketingtevékenységét és olyan stratégiai modellekre összpontosított, mint a Solaris és a Rio abban a reményben, hogy az orosz piac megerősödik, erős piaci részesedésével át tudja venni a vezető szerepet.


A kiskategóriás Lada Granta 2011-es bevezetése óta vezető szerepet töltött be az orosz piacon, 2014-ben 152 810 autóval a legkeresettebb modell volt. A Hyundai Solaris idén januárban és májusban azonban túlszárnyalta a Granta havi eladásait, míg a Kia Rio megőrizte harmadik helyét az év első hat hónapjában.

A koreai csoport júliusban 25 597 autót értékesített Oroszországban, ami ugyan 14 százalékkal kevesebb a tavalyinál, piaci részesedésük ennek ellenére 3 százalékkal 19,5 százalékra emelkedett. Az év első hét hónapját figyelembe véve 15 százalékkal, 181 256 darabra esett vissza a Hyundai csoport eladásainak száma, míg piaci részesedésük 4,7 százalékkal 19,8 százalékra növekedett. Közben a Lada eladásai 25 százalékkal estek vissza júliusban, míg a Renault 35, a Toyota 28 százalékkal kevesebbet értékesített, mint egy évvel korábban.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei