A Hyundai Santa Cruz az Év Tanulmányautója


A 14. alkalommal kiosztásra került Észak-amerikai Év Tanulmányautója (NACVOTY) választáson a Hyundai 2015-ös Detroiti Autószalonon bemutatott Santa Cruz tanulmányautóját az Év Tanulmány-teherautója címmel tüntették ki.

A Santa Cruz formavilágával, stílusával, felhasznált anyagaival, technológiájával, piacképességével érdemelte ki az Év Tanulmány-teherautója címet, amellyel maga mögé utasította a Kia Trail’Ster és a Mitsubishi GC-PHEV modelljeit is. a díjat Mark Phelan kritikus, a Detroit Free Press és a NACVOTY zsűritagja adta át.


„A kompakt teherautók szegmense rendkívül versenyképes Amerikában, a teherautók értékesítése az egekbe szökött, amellyel a kategória a mai autópiac legkelendőbb szegmensévé vált” – mondja Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetője. „A Hyundai új Santa Cruz tanulmánya Amerika legkedveltebb klasszikus szegmensének, a pick-up teherautók modern változata. Ellentétben az iparág azon korábbi próbálkozásaival, amikor a nyitott platós funkcionalitást igyekeztek egyesíteni a személyautók kényelmével, a Santa Cruz innovatív funkcionalitását és rugalmasságát egy kompakt, élvezetes csomagban kínálja az új típusú pick-up teherautók vásárlóinak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Santa Cruzt az iparág legismertebb kritikusai az Év Tanulmány-teherautójává választották.”     

A NACVOTY díjakkal azokat a koncepcióautókat ismerik el, amelyek leginkább formálhatják az autóipar jövőjét. Több mint két tucat zsűritag vesz részt a kiválasztás folyamatában, akik a 30 olyan tanulmány között döntenek, amelyek Észak-Amerika valamelyik fontosabb autókiállításán, köztük a Los Angelesi, Detroiti, Chicagói, Torontói, vagy a New Yorki Autószalonon mutatkoztak be ebben az évben.    


„A Santa Cruz az, amire a kisteherautók piacán szükség van – stílussal megpakolva az olyan emberek számára, akiknek nincs nagy rakományuk” – mondta Gary Vasilash, az Automotive Design és Production szerkesztője, NACVOTY zsűritag.   

Az innovatív Hyundai Santa Cruz teherautó-tanulmány a pick-up teherautók szegmensének egy teljesen új megközelítése, amelyet a vásárlók új generációja részére terveztek. A Santa Cruz koncepció válasz a növekvő városi életforma ki nem mondott igényeire, az így élőket a Hyundai „Városi Kalandorok”-nak nevezte el. A városi kalandorok számára ez az új autó bővíthető felhasználhatóságot kínál, amire aktív hétköznapjaikon a munkától társadalmi érdeklődésükön át a szabadidős tevékenységekig mindenre kínál megoldást anélkül, hogy meghoznák azokat a tipikus kompromisszumokat, amiket a teherautók jelenlegi kínálatával még meg kellene. A Santa Cruz tanulmány célszerűen kompakt, és négyajtós karosszériája, öt ülése ellenére egy tipikus crossover benyomását kelti.       

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei