Nem hazai abroncsokat kap az új Hyundai Equus


Akármennyire is büszkék a Hyundainál arra, hogy termékeik szinte teljes egészében házon belüli beszállítóktól, vagy legalábbis koreai cégektől származik, a márka legújabb prémiummodellje mégis importabroncsokat kap majd.

Iparági források szerint a Hyundai Motor harmadik generációs vadonatúj, utolsó negyedévben megjelenő Equus zászlóshajójának összeszerelésekor nem a szintén koreai Hankook gumigyár abroncsait rakják fel az új autókra, hanem importmárkák termékeivel, Michelin vagy Continental gumikkal szerelik majd azt.     


A típus 1999-es első generációjának bemutatása óta ez az első olyan, amikor a Hyundai nem a Hankook eredeti tartozékai közül választ abroncsot.


A Hyundai Motor Genesis nagylimuzinjának vásárlói az utóbbi időkben sokat panaszkodtak arról, hogy az autójukra eredetileg felszerelt gumiabroncsok túlságosan hangosak. A vállalat ennél a típusánál a Hankook 19 colos Noble2 névre keresztelt gumitípusát rakták eredetileg az autókra, amit azonban 43 ezer Genesis esetén márciusban díjmentesen Continental és Kumho gumikra cseréltek ki.    

Vélhetően ezt a hibát kívánták megelőzni azzal, hogy az Equus modell beszállítóinak listáján a Hankookot felváltja a Continental és a Michelin, amelyek jóval simább, csendesebb és kényelmesebb futást biztosítanak az új luxusautó vásárlói számára.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei