Paddon lesz a Hyundai sztárja az idei Ausztrál-ralin


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Thierry Neuville mellett Hayden Paddon vezeti majd a Hyundai Shell WRT második autóját a WRC idei 10. futamán Ausztráliában.  

A Hyundai Motorsport csapata szoros versenyt vív a gyártói világbajnokság második helyezéséért, így minden pont számít, ezért Paddon ausztrál tapasztalatai és a kavicsos pályán nyújtott erős teljesítménye alapján ez a páros biztosítja a legjobb esélyt arra, hogy a legtöbb pontot gyűjtsék. Thierry Neuville mellett így Paddon szinte hazai pályán vezetheti majd a 8-as rajtszámú Hyundai i20 WRC versenyautót. Dani Sordo ezen a versenyen megkapja Paddon 20-as rajtszámú i20 WRC autóját, mielőtt a 8-as autóval októberben a Tour de Corse versenyen indulna.     


„Szoros küzdelemben vagyunk a gyártói világbajnokság második helyéért, csupán néhány pontra vagyunk lemaradva a Citroentől” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, alkalmazkodnunk kell a pillanatnyi helyzetünkhöz, hogy a legjobb esélyünk legyen a számunkra szükséges pontok megszerzésére ezen az egyedi és küzdelmes versenyen. Hayden jól ismeri ezt a versenyt és kavicsos pályán nyújtott eddigi teljesítménye alapján a legjobb eséllyel támogathatja céljainkat. Dani az utóbbi években nem állt rajthoz Ausztráliában – soha nem vett részt a Coffs Öbölben megrendezett versenyen – így kevesebb tapasztalata van a verseny kihívásaival szemben. Közben persze a 20-as rajtszámú autóval lehetősége van megismerni a szakaszokat és tapasztalatot gyűjteni. A Tour de Corse versenyen viszont visszatér a 8-as számú autójához.”  


„Nagyon örülök neki, hogy a csapat bízik bennem, de a nap végén úgyis csak az autó száma változik.” – mondja Paddon.  „Ugyanúgy tekintek erre a versenyre is, mint mindig, de ez alkalommal örülök annak, hogy a gyártó világbajnoksághoz szükséges pontokért küzdhetek.”  


„Közösen, csapatként beszéltük meg ezt a Finn-ralit követően és tudom, hogy a jó végeredmény érdekében mindenkinek azonos irányba kell tekintenie” – mondja Sordo. „Már alig várom, hogy megismerjem a Coffs öböl szakaszait és részt vegyek ezen a különleges eseményen.”  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei