A Hyundai tervezője megmutatja a jövő modelljeit


A Hyundai vállalat kreatív vezető formatervezője bepillantást engedett abba, vajon hogyan nézhet ki a márka első plató teherautója, de az Genesis Coupe vonalait is felrajzolta nemrég.   

Az autógyártók általában szigorúan bizalmasan kezelik formatervezési központjaikat, új modelljeik formavilágát, ám a Hyundai formatervezési és menedzsment csapatának kreatív vezető formatervezője, Casey Hyun nemrég egy kicsit fellebbentette a fátylat és feltárult a koreai vállalat formai jövője.    


Az ausztrál születésű Hyun a Sydneyi Műszaki Egyetemen végzett és nemrég egy ausztrál lapnak nyilatkozva beszélt a Hyundai formatervezési jövőképéről, amelynek szemléltetésére fel is rajzolt néhány vázlatot. A vázlatosan felrajzolt két autó pedig gyanúsan hasonlít a Hyundai Santa Cruz platós kisteherautóra és a következő generációs Genesis Coupéra.  


Hyundai rajzai által nemcsak a Hyundai formai jövőképébe nyerhetünk bepillantást, de általuk hitelessé válnak azok a pletykák is, amelyek szerint a koncepciók szériagyártású valósággá válhatnak. A januári Detroiti Autószalonon leleplezett négyajtós Santa Cruz pick-up kisteherautó lehet a vállalat első platós kisteherautója, amelyről a Hyundai Motor America vezetője, Dave Zuchowski nemrég azt nyilatkozta, hogy az amerikai fókuszcsoportok beleszerettek a Hyundai kompakt, sportos ötletébe. „Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy hamarosan engedélyt kapunk a teherautóra” – mondta akkor Zuchowski.   



A Santa Cruz tanulmányt a remények szerint egy masszív, létravázas, egytonnás terhelhetőségű kisteherautóvá alakítja át a Hyundai, amelynek egyes hírek szerint az alapját a most bemutatott Tucson adja majd. A teherautónak Amerikán kívül ugyan csupán réspiaci szerepet szánnának, ennek ellenére akár Európában, akár Ausztráliában is komoly ellenfelet jelenthetne a Toyota Hiluxnak, amely Ausztrália legnépszerűbb platósa. „Ez a kategória nagyon érdekes: mindig lesz rá kereslet, de mindig is réspiac marad” – mondta Hyun.     


Hyun ennek ellenére elismerte, mindig nagyon vonzották ezek a platós teherautók. A londoni College of Art Közlekedési Formatervezési szakán Hyun a pick-up teherautókról írta diplomamunkáját és utolsóévéből kilenc hónapot inkább kabinok és platók rajzolgatásával töltött, mintsem karcsú kupékat tervezett.  

A Hyundai viszont nagyon csendben van a következő Genesis Coupéval kapcsolatban, amelyet a vállalat még a 2013-as Szöuli Autószalonon bemutatott HND-9 koncepcióval vetített előre. Habár Hyun rajzain egyértelműen felismerhető egy kétajtós kupé, amely alapot ad arra, hogy a Hyundai valóban hamarosan lecseréli a jelenlegi, 2008-ban bevezetett modellt, az új változatra még legalább két évet várnunk kell.  

Forrás: motoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei