Frissítik a Hyundai Grand Santa Fét


A rövidebb változat után a Hyundai felfrissíti a Santa Fe hétszemélyes Grand változatát is, amelynek már a végső tesztelésénél tartanak.

Nemrég jelent meg a koreai piacon a Hyundai Santa Fe ráncfelvarrott változata, így várható volt, hogy az autógyártó a nagyobb testvér, a Grand Santa Fe vagy koreai nevén Maxcruz változatot is átdolgozza és a mai igényekhez igazítja. A Hyundainál nem is tétlenkednek, a Grand Santa Fe új verziója már próbaköreit futja, természetesen vastag álcával takarva.


A jelenleg is gyártásban lévő Grand Santa Fe csupán részleteiben tér el a rövidebb, elsősorban ötszemélyesre tervezett változattól, így szinte biztosra vehető, hogy a Grand is új, a 2016-os Santa Fétől is eltérő lökhárítókat, más alakú hátsó lámpákat visel, illetve a hűtőmaszk is hangsúlyosabb formát ölt majd.


Belül mindazt megkapja, amit a júniusban már bemutatott változat, azaz merevebb, biztonságosabb karosszériájában új biztonságtechnikai felszerelések, így pl. holttérfigyelő, automata vészfékrendszer és 360 fokos kamerarendszer is helyet kap majd. Motorikusan nem várható jelentős újdonság, de nyilván továbbfejlesztik a jelenleg kínálatban lévő 2,2-es dízelt, illetve az exportpiacokra készülő 3,3 literes V6-os benzinest is.   


Egyelőre nem lehet tudni, a Grand Santa Fe mikor mutatkozik be Dél-Koreában, illetve a világpiacon.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei