A legjobb Hyundait kapja Paddon a Német-ralin


Az új-zélandi Hayden Paddon a következő raliján már egy olyan autóban versenyezhet, amilyet eddig csak a főpilóták, azaz Neuville és Sordo kapott meg.

Hayden Paddon a Hyundai másodikrangú csapata, a Hyundai Motorsport N tagjaként eddig egy olyan Hyundai i20 WRC modellel versenyzett, amely a csapat korábbi fejlesztéseit, alkatrészeit és elemeit hordozta, míg Neuville és Sordo mindig a legfrissebb autóval állt rajthoz. A lengyel-ralin Neuville és Sordo autójában már új vezérműtengely fejlesztés működött, míg Paddon egy olyan előző generációs egységet kapott, amit még a márciusi Mexikó-ralira dolgoztak ki a mérnökök.

Az utóbbi futamokon a Hyundai leggyorsabb pilótájaként Paddon viszont kiérdemelte, hogy az augusztus 20 és 23 között megrendezésre kerülő ADAC Német-ralitól kezdődően egy eddigieknél sokkal jobb autót kapjon.  


„Igyekszünk Hayden autóját a többiek frissítése után két versennyel fejleszteni, így a Német-ralin már ugyanazokat a fejlesztéseket kapja meg, amit a Lengyel-ralin bevezettünk” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „A vezérműtengely módosítása növeli a hasznos nyomatéktartományt és habár ez nem volt annyira fontos Lengyelországban és Finnországban sem, sokkal hatékonyabbak lehetünk az olyan csúszós versenyeken, mint a Német-ralin, ahol több a kanyar és a fékezés.”

A továbbiakban viszont semmilyen komolyabb módosítás nem várható a jelenlegi autón, mielőtt a vadonatúj 2016-os modell megjelenne, így Paddon ugyanazt az esélyt kapja a szezon maradék öt versenyén – köztük az Ausztrál-ralin.


Nandan nem zárta ki azt a lehetőséget sem, hogy Paddon valamelyik későbbi versenyen nem ugrik be vendégként a Hyundai fő WRC csapatába, de úgy érzi, ez az autó fejlesztésével már nem is annyira fontos.  

„Hayden idén már sokat tett a csapatért, amikor beugrott a lesérült Sordo helyére a Svéd-ralin, így ez is lehetséges – meglátjuk” – mondja. „A három autónk viszont hamarosan ugyanazon a szinten lesz, így nem nagyon fontos, hogy a másik csapatban versenyezzen.”

Forrás: wrc.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei