Két Hyundai is a legjobb ötben végzett a Német-ralin


A tavalyi kettős győzelem bravúrja ugyan idén elmaradt, ám a Német-ralin elért negyedik és ötödik helyezés segített a Hyundai Motorsportnak a gyártói ranglista második helyének visszaszerzésében.

Mind a négy Hyundai i20 WRC versenyautó célba érkezett a WRC világbajnokság-sorozat kilencedik futamaként megrendezett idei Német-ralin. Ezzel elérték saját maguk elé kitűzött céljukat, sőt, a Hyundai Motorsport legutóbbi versenyén visszaszerezte második helyezését a WRC gyártói világbajnokságban, miután versenyautójuk közül kettő is a legjobb ötben végzett.


Dani Sordo a negyedik, míg Thierry Neuville az ötödik helyen végzett a vasárnapi szakaszok végével, míg Hayden Paddon és Kevin Abbring elsősorban arra használta fel a versenyhétvégét, hogy minél többet tanuljanak, tapasztalatokat gyűjtsenek és magabiztosságot szerezzenek az aszfaltos szakaszokon. Hayden végül kilencedikként, Kevin pedig 11. helyen futott be a célba.     


Dani igazán remekül teljesített ezen a hétvégén és a verseny jelentős részében saját csapattársával, Thierry Neuville-el versengett a negyedik pozícióért. Dani a vasárnapi utolsó szakaszokat a harmadik helyen futotta meg és egy Power Stage pontot is begyűjtött.   


„Nagyon pozitív hétvége volt ez” – mondja Sordo. „Nagyon örülök annak, hogy az erős negyedik helyen végezhettem. Az autót jó volt vezetni és nem hiszem, hogy ennél többet tudtam volna tenni. Nyugodtan vettük a dolgokat, mert tudtuk, hogy nekem is és Thierrynek is az a célja, hogy a legjobb ötben végezzünk és ezzel fontos pontokat gyűjtsünk a csapatnak. Sikerült visszajutnunk a második helyre a gyártói versengésben, ami remek dolog a hazai versenyünkön. Egyben gratulálok Thierrynek is, akinek szintén erős versenye volt.”


Thierrynek problémamentesen zajlott a versenye, így ötödikként ért célba a Német-ralin. Az eredménnyel pedig megszilárdította pozícióját az idei világbajnokságon is.    


„Mindent összevetve, nagyon elégedettek lehetünk a hétvégi teljesítményünkkel Németországban” – mondja Neuville. „A célunk vasárnap az volt, hogy biztonságban célba juttassuk és a legjobb ötben végezzünk autóinkkal, és ezt problémák nélkül el is tudtuk érni. Élvezetes volt Danival küzdeni a negyedik helyért. Voltak olyan szakaszok a hétvégén, ahol nem volt tökéletes a ritmus és ahol Dani volt erősebb, így megérdemelte a negyedik helyet. Csapatként szép eredményt értünk el a bajnokságban, ami most a legfontosabb dolog. Most erre építkezhetünk a következő versenyeken és reméljük, megszilárdítjuk ezt a pozíciót.”   


Hayden Paddon arra használta a németországi versenyt, hogy minél többet tanuljon az aszfaltos versenyekről, ami nem olyan terep, amelyet ismerhetne. A tapasztalataikat Paddonék a következő versenyeken hasznosíthatják majd.  


„Egyértelműen kemény volt számunkra ez a hétvége” – mondja Paddon. „Tudtuk, hogy olyan rali közeleg, ahol lejjebb kell vennünk elvárásainkon, mivel sokat kell még tanulnunk az aszfaltos versenyekről. Volt néhány jó és rossz élményünk, de voltak olyan jó dolgok is, amikre érdemes majd emlékeznünk. Rengeteg adatot és információt gyűjtöttünk össze, amelyeket tanulmányozva megláthatjuk, min kell még dolgoznunk a jövőben. A vasárnapi szakaszokat arra használtuk, hogy magabiztosabbak legyünk, az autó beállításai pedig sokat javultak azóta, mióta elkezdtük, ami szintén pozitív dolog. Fontos hétvége volt ez és egyike azoknak, amelyekből sokat nyerhetünk.”


Kevin Abbring immár harmadik futamán van túl a csapattal. A fiatal tehetség jelentős mértékben fejlődött a hétvége folyamán. A Német-ralin ő is inkább arra koncentrált, hogy összeszokjon a Hyundai i20 WRC versenyautójával és tapasztalatot gyűjtsön a németországi aszfaltos szakaszokról.  


„Érdekes és értékes információkkal teli versenyhétvége volt ez számunkra” – mondja Abbring. „A verseny elején volt egy kis nehézségünk, mivel rossz irányba indultunk el az autónk beállításával, amit időbe telt feltárni és megoldani. Csak a szombati ebédszünetre sikerült teljesen kidolgoznunk, ami olyan volt, mintha számunkra akkor indult volna a verseny. Attól kezdve jobb ritmust találtunk, magabiztosabbakká váltunk, de azt nagyon sajnáljuk, hogy emiatt nem tudtunk bekerülni a legjobb tízbe. Az autó már nagyon jó volt az utolsó szakaszokon és a végére már mi is élveztük a versenyt. Őrület, hogy mennyi holland zászló és néző volt itt Hollandiából – nagyra értékelem ezt a fantasztikus támogatást.”


Az alzenaui csapat elérte maga elé kitűzött célját és pontokat szerzett hazai versenyén. Az eredmények alapján a Hyundai csapata immár ismét a második helyen áll a gyártói pontversenyben. Ezt az állást a csapat természetesen szeretné megőrizni a 2015-ös WRC szezon végéig.   


„Elértük mindazt, amit magunk elé kitűztünk a Német-ralin, így nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „A versenyzőink jól teljesítettek és valódi csapatként dolgoztunk azon, hogy a négy autónk mindegyike célba érjen, amelyekből kettő a legjobb ötben futott be. Ismét a gyártói ranglista második helyén állunk, erre a lendületre alapozva pedig meg kell szilárdítanunk ezt a pozíciót a következő fordulókban is. Ahogyan vártuk is, Dani és Thierry nagyon jó formában voltak és mindkettőjük ésszerűen azt célozta, hogy bekerüljenek a legjobb ötbe. Hayden és Kevin számára ez a hétvége a tanulásról szólt. Ezenkívül volt néhány olyan kisebb technikai gondunk, de összességében nagyon hasznos hétvége volt ez számukra is. ez ismét egy élvezetes hazai verseny volt a csapat számára és habár most nem tudtunk a dobogó közelébe kerülni, a végére valójában nem sokkal voltunk lemaradva. A továbbiakban is azon leszünk, hogy csökkentsük a élenjárókkal szembeni lemaradásunkat.”     


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei