900 új munkahely a Hyundai alabamai gyárában


A Hyundai az elmúlt hónapokban Amerikában egyre reménytelenebbül próbálta kielégíteni a vásárlók egyre növekvő igényeit, ám most megtalálta a termelés növelésének megfelelő módját.

A Hyundai Motor amerikai összeszerelő üzemében 877 további munkavállalót kíván foglalkoztatni egy harmadik műszak beindításával azért, hogy még több Elantra és Sonata modell hagyhassa el a gyár kapuit.

A koreai autógyár bejelentette, hogy a munkások felvételére nyár folyamán kerül sor, a harmadik műszak pedig szeptembertől működik majd. Ezzel a lépéssel a Hyundai gyártóüzeme további 20 ezer új autót tud kibocsátani 2012-ben.

A további műszak a Hyundai amerikai kereskedői számára így több eladható autót eredményez, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg kritika érte az üzemet azért, mert a kereskedők több autót tudtak volna értékesíteni, ha több autó lett volna elérhető. Az Amerikában gyártott Sonata és Elantra modellek a Hyundai legkeresettebb modellje a helyi piacon.


Március folyamán a Hyundai több, mint 55 ezer Sonatát értékesített, 6 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. Ugyanekkor emellett 44 ezer Elantra is elkelt, mely 8 százalékkal haladja meg a tavaliy időszakot.

A harmadik műszak beindításával az alabamai gyárban a dolgozói létszám meghaladja majd a 3 ezer főt. A Hyundai abban is bízik, hogy a megnövelt kapacitás a beszállítókra is kihat, így azoknál is növekedhet a foglalkoztatás szintje.

John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője szerint a válság utáni recesszióból az amerikai gazdaság sokkal gyorsabban áll talpra, mint más régiók és ezt sikerült megértetni a vállalat szöuli központjával is, így kerülhetett sor az amerikai üzem bővítésére. Mindazonáltal a Hyundai továbra sem akar újabb gyártóbázist létrehozni az Egyesült Államokban, többek között annak jelentős beruházási költségei miatt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei