Megduplázza török üzemének kapacitását a Hyundai


A Hyundai Motor Company az új i20 Törökországban megtartott hivatalos bemutatóján immár hivatalosan is bejelentette, hogy a Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) néven ismert török üzemének éves kapacitását a jelenlegi duplájára, 200 ezer darabra emeli.

Az éves termelési kibocsátás növelése 2013. végére valósul meg, amellyel az üzem képes lesz megbirkózni a Hyundai kisebb modelljeinek egyre növekvő török és európai keresletével. A török Hyundai üzemben 2010. óta a márka most frissített i20 modelljének összeszerelése zajlik, melyhez 2013. végéig csatlakozik az i10 kisautó következő nemzedéke is.    


A Hyundai és annak beszállítói a következő 18 hónap folyamán összesen 607 millió dollárt fordítanak a kapacitás növelésére. A HAOS új beruházása mintegy 750 új munkalehetőséget teremt csupán a gyárban, míg a beszállítói oldalon további 2400 új munkahely jöhet létre.


„A 2012-es évben ünnepeljük a török üzem felállításának 15. évfordulóját, ahol 1997. óta mintegy 700 ezer új autót termelt a gyár, jelentősen hozzájárulva ezzel a török gazdaság emelkedéséhez. Az új beruházásunkkal jobb hatásfokkal tudjuk kiszolgálni az emelkedő hazai és nemzetközi keresletet.” – mondta Mr. Wo-Shin Chang, a HAOS elnök-vezérigazgatója.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei