Modelldömping az idei Busan Autókiállításon


A Hyundai Motor Company kitett magáért a dél-koreai Busan városában megrendezett nemzetközi autókiállításon, ahol a hazai közönségnek is bemutatták az Elantra Coupe modellt. A rendezvény május 24-én kezdődött Dél-Koreában, mottója pedig: „Zöld autóval át az óceánon.”

„Az Elantra Coupe a négyajtós modellre épül, mely továbbfejlesztett formatervének köszönhetően új élményeket és új értéket teremt vásárlói számára. Ezzel tovább folytatjuk a ’Modern Prémium’ kínálatunk bővítését még több vásárló részére.” – mondta Kim Choong-Ho, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója.  


Az új kupé Avante Coupe néven lép piacra Dél-Koreában, mivel ott a négyajtós változatot is ezen a néven forgalmazzák. Az új változat 4540 mm hosszú (+10 mm), 1775 mm széles és 1435 mm magas. A kétliteres GDi motor 175 lóereje a hozzá kapcsolt hatfokozatú váltóval még dinamikusabbá teszi a kupét. Az autó várhatóan az év második felében jelenik meg Dél-Koreában.

A Hyundai elnöke arról is beszámolt, hogy továbbra is teljesíthetőnek tartják az idei évi 6 százalékos növekedési tervüket, mely alapján év végéig 4,29 millió autót kívánnak világszerte értékesíteni.


A koreai márka az autószalonon természetesen nemcsak az új kupét állította ki, hanem összesen 23 modellt 20 típusból, vagyis a vállalat szinte teljes kínálatát, a gazdaságos modellektől egészen a luxusmodellekig, sőt, az elmúlt időszakban a világ minden táján bemutatott legújabb koncepcióautók is láthatóak a kiállításon.


Kiállították a Genfi Autószalonon bemutatott i-oniq tanulmányt, mely 1,2 literes, turbófeltöltéses benzinmotorja mellett extravagáns formájával és szárnyas ajtómegoldásával hívja fel magára a figyelmet.


Megtekinthető az autószalonon a januárban, Új-Delhiben leleplezett vadonatúj HND-7 Hexa Space koncepció is, mely kis mérete ellenére akár 7 személy szállítására is alkalmas.


Az Amerikában „Év Autója” díjjal is kitüntetett Elantra elektromos koncepcióját januárban, Detroitban mutatták meg először a nagyközönségnek, most azonban a hazai érdeklődők is megtekinthetik a modellt. Az Elantra EV gyakorlatilag teljesen elektromos meghajtású, egyetlen feltöltéssel akár 180 kilométert is képes megtenni, miközben végsebessége elérheti a 145 km/h-t.


A járművek mellett bemutatásra került a márka legújabb technológiai fejlesztése, a Bluelink is, mellyel a tulajdonos akár otthonról, mobiltelefon alkalmazás segítségével kinyithatja autója zárjait, bekapcsolhatja a légkondit, a motort, de akár arról is értesülhet, ha valaki megpróbálja ellopni azt.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei