Megkezdődött az Eon exportálása


Habár már korábban is beszámoltam arról, hogy az Eon néhány külföldi piacon már kapható, az indiai kisautó nagy mennyiségű exportja csak néhány hete kezdődött meg.

A legfontosabb exportpiacok között szerepelnek a dél-ázsiai országok, illetve Afrika államai, ahol igen nagy kereslet mutatkozik a márka modelljei iránt, így a Hyundai indiai képviselete ellensúlyozni tudja az európai szállítások visszaesését.

India legnagyobb autóexportőrének számító Hyundai Motor India néhány évvel ezelőtt még termelésének felét exportálta, ám a gazdasági visszesésnek köszönhető európai kereslet-visszaesés hatására a vállalatnak új piacok után kellett néznie.

A gyártó eddigi legkisebb modellje ár-érték arányban verhetetlen ajánlat, melynek exportálása segíteni fogja a Hyundai modellek értékesítését az igen árérzékeny afrikai és dél-ázsiai régiókban.


“Elégedettek vagyunk az Eon indiai eladásaival.” – jelentette ki Arvind Saxena, a Hyundai Motor India értékesítési vezetője. “Indiában havonta mintegy 11-12 ezer Eon modellt értékesítünk ezért optimisták vagyunk a modell exportpiacokon várható teljesítményével kapcsolatban.” Saxena azt azonban nem árulta el, mennyi Eon modell kerül exportálásra.

India a Hyundai kisautóinak gyártóbázisa, az itt készülő Santro (Atos), i10, i20, Accent modelleket a világ 117 országába exportálják.

Az Eon önmagában még nem lesz képes megmenteni a zuhanó külföldi eladásokat, így a Hyundai India idén az export 10 százalékos visszesését prognosztizálja, a tavalyi 242330 autóval szemben 220000 darabra.

A vállalat arra számít, idén Indiában leglaább 410 ezer autót adhat el, mely 10 százalékos emelkedés a tavalyi 373709 autóhoz képest.

Az Eon, Santro, i10, i20, Accent, Verna és Sonata modellek a Hyundai Chennaiban található gyárában készülnek, ahol akár 670 ezer jármű készülhet évente.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei