Csökken az i20 és Verna dízel várólista Indiában


A Hyundai Motor India bejelentette, hogy az anyavállalattal megállapodott a számukra készített dízelmotor kapacitás 50 százalékos megnöveléséről, így a jelenlegi havi 7000 darabról 10500 darabra emelik az importált dízelmotorok számát.

A döntés azután született meg, hogy az indiai kormányzat költségvetésében nem emelték meg a dízelmotorokat sújtó adótételeket.

Mivel a dízelmotoros járművek kereslete továbbra is erős, különösen a nemrég megemelt CNG és autógáz árak következtében, így a Hyundai Motor India bővíti a dízelmotoros autók gyártókapacitását, mivel a dízelmotoros Verna, illetve a szintén dízel i20 modellek várólistája elérte a fél évet.


A kapacitásbővítés következtében arra számítanak, hogy a várakozási időt a Verna esetében 2-3, míg a megújult (iGen) i20 esetén 1 hónapra tudják csökkenteni.  

A Hyundai Motor India kapacitásbővítését a Dél-Koreából érkező importált dízelerőforrások mennyiségének emelésével sikerült elérni. Az indiai cég egy helyi dízelmotorgyártó üzem létesítését is tervezi annak érdekében, hogy azt az igen erős keresletet ki tudja elégíteni, mely a gyártó i20, illetve Verna Fluidic modelljeit, illetve a közeljövőben érkező i10 modelljeit érinti.    

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei