Júniustól Németországban is kapható az új i20


Három évvel bemutatása után a Hyundai i20 megérett egy kis frissítésre. A külső változások és a felszereltség javítása mellett egy különösen gazdaságos dízelmotorral kerül a német kereskedésekbe idén júniustól.

Az i20 megjelenésével a Hyundai márka előretörése ismét új fejezethez érkezett. A júniustól kapható modell három- és ötajtós változatban, háromféle motorral, 75 és 101 lóerő közötti teljesítménnyel jelenik meg. Az alapváltozat 11550 Euro áron lesz kapható.

Az i20 legnagyobb újítása a testvérmodell Kia Rioban már egy ideje kapható 1,1 literes, háromhengeres CRDi dízelmotor megjelenése, melynek Blue változata akár 3,2 literes fogyasztást is elérhet, miközben csupán 84 gramm széndioxid kerül 100 kilométerenként a levegőbe. Ez a modell ötajtós változatában csúcsfelszereltséggel (esőérzékelővel és tolatókamerával) 17880 Euroért kapható lesz. A spórolós dízel mellett a kétféle (1,2 és 1,4) benzines motorokat is átdolgozták. Az eddig kapható 1,6 literes, 115 lóerős CRDi egység egyelőre kikerült a kínálatból. Németországban természetesen az alapfelszereltség részét képezi a menetstabilizáló rendszer is.

Csupán 2011-ben mintegy 12 ezer, az idei első negyedévben pedig 4 ezer Németországban eladott i20 modellel a koreaiak remek úton haladnak, hogy megszorongathassák a Renault Clio, Ford Fiesta és Opel Corsa modelleket. A hatalmas német autópiac 25 százalékát kitevő kisautópiacot azonban a Volkswagen Polo továbbra is uralja.

Forrás: welt.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei