A Hyundai Motor támogatja a brazil ösztöndíj-programot


A Hyundai Motor bejelentette, hogy Brazíliában támogatja az iskolarendszer ösztöndíj-programját annak érdekében, hogy 2014-ig mintegy 100 ezer hátrányos helyzetű diák juthasson be a világ legkiválóbb iskoláiba.

Az autógyártó nemrég Brasilia városában a brazil oktatási minisztériumban már alá is írta az erre vonatkozó előzetes megállapodást.

A „Tudomány határok nélkül” elnevezésű ösztöndíj-program elsősorban a tudomány, technológia, mérnöki és matematikai területeken tanuló diákokat támogatja a jövőben, mely része a dél-amerikai ország hosszú távú fejlesztési terveinek.  

„A Hyundai Motor azért támogatja a programot, hogy annak révén az ország kitermelhesse a jövőbeli élvonalbeli technológiai munkaerejét.” – mondta Chang-kyun Chang, a Hyundai Motor brazil leányvállalatának vezetője a megállapodás aláírását követően. „Magas minőségű gépkocsik gyártásán túl a vállalatunk ezzel és hasonló egyéb tevékenységével aktív tagjává kíván válni a brazil közösségnek.” – tette hozzá.

A Hyundai Motor korábban már támogatta a Sao Pauloban, illetve Piracicabában található romos házak felújítását, valamint eddig öt alkalommal támogatta a koreai főiskolai hallgatók önkéntes brazíliai munkáját. Az autógyártó a jövőben is hasonló társadalmi akciókat tervez, köztük egy autóipari technológiai tréninget is.

A Hyundai Motor jelenleg egy évi 150 ezer autó kapacitású gyáregységet épít a brazil Piracicaba városában, mely várhatóan az év második felében kezdi meg a termelést.  

A Dilma Rousseff brazil elnök által elindított „Tudomány határok nélkül” program keretein belül az ország legjobban teljesítő diákjait a világ számos pontján (Amerika, Kanada, Kína, Japán és Korea) található 150 egyetemre juttatják be.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei