Páviánok „tesztelték” az új i30-at


Úgy tűnik, a Hyundai angol importőrénél valakinek elgurulhatott a gyógyszere, ugyanis legújabb marketingfogásként elvitték a vadonatúj i30 egy példányát a Knowsley Safari Parkba, ahol ráuszítottak egy csomó páviánt.

A „teszt” célja az autó strapabíróságának vizsgálata volt, amelyen valójában egészen jól vizsgázott a modell. Hiszen, ha egy ilyen próbát kibír az autó, akkor könnyedén állja a sarat a kisgyermekes szülők mindennapi használata során is. Legalábbis a Hyundai szerint.    


A Hyundai ezt udvariasabban fogalmazza meg: „Az autó tervezésekor különösen figyeltünk a családok igényeire, főként a ’kis majmokra’ a hátsó ülésekben, így strapabíró anyagokat használtunk a belső tér kialakításakor, egyszerűen tisztítható műanyagokat, erős illesztéseket, a karosszériához pedig különösen magas minőségű acélt.”


A vizsgálat során a páviánok nagyon alapos munkát végeztek, hiszen míg a csapat egyik része az autó belső terében az üléskárpitokat harapdálta, ugrált fel-le, püfölte a műanyagokat, addig a többiek az autó tetején ugráltak, lógtak a külső tükrökön, vagy karcolgatták a fényezést.  


A Knowsley Safari Park majmai különösen híresek arról, hogy szeretik darabokra szedni az autókat. Wayne Rooney autójával is ez történt, amikor a parkba látogatott, még a Top Gear csapata is végzett egy hasonló kísérletet a saját autójukkal.   

A Hyundai az elvégzett munkáért „cserébe” 1000 fontot adományozott a Knowlsey Park által létrehozott alapítvány részére.


Forrás: motorward.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei