Környezetbarát autókkal a Világkiállításon


A 2012-es Yeosu Világkiállítás fő szponzora, a Hyundai Motor Group 51 környezetbarát autót biztosít a rendezvény lebonyolításához.  

A környezetvédelem az egyik legfontosabb témája a világkiállításnak, így nem meglepő módon a Hyundai is kiemelten környezetbarát, nullemissziós járműveket adott át, melyek között megtalálhatóak a világrekorder Tucson ix és Kia Mohave üzemanyagcellás személyautók és buszok éppúgy, mint a Kia Ray, valamint a Hyundai BlueOn elektromos kisautók, illetve földgázzal működő buszok is.

Ezeket a járműveket leginkább az Expo szervezői használják majd, melyek közül 20 darab üzemanyagcellás, illetve elektromos autót a fejlődő országok azon képviselői kapják, akik adminisztrációs feladatokat végeznek a kiállítás ideje alatt. Néhány autót viszont a látogatók a kiállítás idejére létrehozott Energy Parkban akár ki is próbálhatnak.   

A Hyundai Motor hidrogén-meghajtású üzemanyagcellás technológiája hidrogén és oxigén segítségével a levegőből hoz létre elektromos energiát, melynek előállítása során egyáltalán nem keletkezik a légkörre veszélyes károsanyag.  

„Mindent megteszünk azért, hogy bemutassuk a nagyközönségnek a Hyundai Motor környezetbarát technológiáját, mellyel a Yeosu Expo a zöld energia expójává válhat.” – mondta a Hyundai Motor Group szóvivője.

Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei