Tíz éve történt – Új közös vállalat jön létre Kínában


Találtam a fiók mélyén néhány régi Hyundai Motor World nevű magazint, a Hyundai saját kiadványát. Ezekből szemezgetek, amolyan nosztalgiából.

A Hyundai Motor Company 2002. májusában egy közös vállalatot hozott létre a kínai Beijing Automotive Industry Holding Company-val egy kínai összeszerelő üzem létesítése érdekében.

Mong-koo Chung elnök a Beijing Automotive elnökével, C.H An-nal együtt ünnepélyes keretek között írta alá az együttműködésről szóló szerződést Pekingben. A HMC 2010-ig mintegy 1,1 milliárd dollárt kíván befektetni, ennek első részeként 100 milliót azonnal, míg 330 milliót 2005. végéig.


Az eseményen a Beijing Hyundai Motor bejelentette, hogy hosszú távú tervei között szerepel a termelés 2005-ig 200 ezer darabra, míg 2010-ig 500 ezer darabra történő bővítése.  A közös vállalat gyáregységének építése idén júniusban veszi kezdetét.

A Beijing Hyundai Motor már idén megkezdi a Sonata összeszerelését, melyet később az Elantra és más személyautók gyártása követ majd. A HMC továbbá helyi kutató-fejlesztő központot is létrehoz azért, hogy a helyi vásárlók számára megfelelő termékeket készíthessen a gyár.

A közös vállalat létrejötte mindkét partner számára kedvező, hiszen a felek egyetértenek abban, hogy a kínai autópiac az elkövetkezendő időszakban drasztikus piaci növekedésnek indulhat Kína belépésével a Világkereskedelmi Szervezetbe, illetve a 2008-ban Pekingben megrendezésre kerülő olimpiai játékok miatt.      

Forrás: Hyundai Motor World, 2002 Summer   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei