Amerika, az exportőr


Ahogy az autóipar lassacskán magára talál, egyre több amerikai és külföldi autógyár növeli exportmennyiségét, melyet a következő években még fokozni szándékoznak.

Az üzemek kapacitása, gyártási minősége, szabadkereskedelmi egyezmények, árfolyam bizonytalanságok és az amerikai piaci szokások együttesen remek alapot adnak arra, hogy az amerikai és külföldi autógyárak az Államokban termeljenek és külföldön értékesítsenek.

Többek között a dél-koreai Hyundai az alabamai Montgomery-ben található gyárából 50 ezer Sonata és Elantra modellt exportál Kanadába és Puerto Rico-ba. A Kanadába szállított mennyiség 127 százalékkal magasabb, míg Puerto Rico-ba 300 százalékkal több Hyundai kerül, mint 2006-ban.

A Hyundai testvérmárkája, a KIA Optima, Sorento és Santa Fe modelleket exportál Georgiából. Az itt termelt mennyiség mintegy 9,5 százalékát viszik Kanadába, illetve Puerto Rico területére. Habár a márka fellendülése nagyobb gyártási flexibilitást is jelent, a KIA nem tervezi újabb amerikai gyártóbázis létesítését.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei