Különleges lakk a tanulmányautón


Ha az autószalon látogatók érzelmeire kell hatni, akkor a koncepcióautóknak nemcsak külső és belső formatervükkel, hanem színösszeállásukkal is fel kell tűnniük. A BASF a Hyundai i-oniq tanulmány esetén igazán kitett magáért.

A vegyi anyagokat és festékeket gyártó és fejlesztő BASF már korábban is együtt dolgozott a Hyundai céggel (i-flow), most pedig az idei Genfi Autószalonon bemutatott HED-8 i-oniq tanulmány kapcsán speciális alaprétegű fényezést és új felületű üléseket terveztek az egyedi modellhez.

Az alapfényezés a különleges formatervnek köszönhetően még inkább megmutatja a forma szépségét és a fénytörésekkel annak egyedi vonalvezetését erősíti. Így a modellt szemlélőnek úgy tűnhet, az autót fedő lakkréteg végigfolyik a karosszéria vonalain. A feldolgozás során az alapréteg felelős a végső színösszeállításért, melyre tiszt, karcálló lakk kerül. Ez utóbbi, ún. hibridlakk-bevonat feladata a hosszantartó csillogás megőrzése. Így a szériaközeli állapotú iGloss nevű új lakkal kezelt autó sokkal tovább tűnik újnak.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei