Tűz a Hyundai kínai üzemében


A Beijing-Hyundai Motor egyes számú kínai üzemében nemrég tűz ütött ki a reggeli órákban, melynek következtében az egész gyártási folyamatot leállították. Várhatóan legalább egy hónapba telhet, mire a tűz által okozott kárt rendbe hozzák, melynek következtében akár 30 ezer autóval kevesebb készülhet itt.  

A Hyundai és a helyi média szerint a tűz a Shunyi kerület Linhe Ipari Körzetében található üzem fényezőműhelyében keletkezett. A szemtanúk elmondása szerint a rengeteg könnyen égő anyag miatt a kis tűz hamar továbbterjedt, ám a dolgozókat hamar kimenekítették az épületből, így személyi sérülés nem történt. A tűzet a helyi tűzoltók két óra alatt megfékezték.  

Az egész munkafolyamat leállítása miatt az üzem egy ideig nem képes befejezni a gyártási folyamatot. A tűz előtt naponta 1300 darab kínai piacra készülő Accent, Verna, Avante és Sonata modell hagyta el a gyártósort.   

„Eredetileg úgy terveztük, hogy a Hyundai harmadik kínai üzeme júliusban kezd termelni, ám könnyen elképzelhető, hogy a fényezőüzemet kénytelenek leszünk korábban üzembe helyezni. Az egyes üzemben elkészült járműveket elszállítjuk a hármasba, a fényezés után pedig visszaszállítjuk a végső összeszerelésre.” – mondta a Hyundai szóvivője. „Így a termelési folyamat részben helyreállíthatóvá válik, amely nem befolyásolja jelentősen az eladásokat.”   

A szervezés azonban kulcsfontosságú lesz, hiszen a két gyáregység között 20 kilométer távolság van. Az autógyártó jelenlegi készlete a szóvivő szerint egy hónapra elegendő.  

A Hyundai pekingi üzemei a koreai gyártó legnagyobb külföldi gyártóbázisai, ahol tavaly a két üzemben összesen 740 ezer jármű készült. Ha végleg elkészül az évi 400 ezer darabos kapacitású harmadik összeszerelő üzem, abban az esetben a vállalat éves szinten több, mint 1 millió járművet készíthet Kínában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei