Veloster kabrió készülhet?


A Hyundai az elmúlt időszakban a járműkategóriák újragondolásával meteor sebességű értékesítési eredményeket és elismertséget szerzett magának. A Veloster alapjaiban forgatta fel az autóipar hagyományait, hiszen egy sportautó és egy kompakt egyesítésével jött létre.

A háromajtós kialakítás általában egy kompakt sajátossága, ám a Hyundai Veloster esetében a hármas szám az egyik oldalon kettő, míg a másikon egy ajtót jelöl. Az egyedi dizájn meghozta gyümölcsét, az 1,6 literes, 136 lóerős motorral szerelt alapváltozat a Hyundai főbb piacain elismerést váltott ki a vásárlók körében.

Később megérkezett az igazán sportos, turbófeltöltéses változat is, amely még tovább növeli a márka és a modell népszerűségét és imázsát.  


Egy online vetélkedő kapcsán egy művész elképzelte, milyen lehet egy Hyundai Veloster Cabriolet, mely olyan valósághűnek mutatta az autót, hogy sokan igazi autónak vélték.

Thomas Bürckle, a Hyundai európai fejlesztőközpontjának vezetője egy korábbi interjúban viszont elárulta, hogy a nyitott tetejű Hyundai ötlete már nem is kérdés a fejlesztőközpontban, a márka feltörekvésével egyértelmű egy ilyen modell kifejlesztése. Így aztán elindult a spekuláció, hogy vajon milyen formában találkozhatunk majd az első Hyundai kabrióval.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy a Hyundai egy már létező autó alapjaihoz nyúl a márka kabriójának megalkotásakor és melyik modell lenne erre legalkalmasabb, mint a sportos Veloster? Kérdés, vajon a kabrió megőrzi-e egyedi ajtómegoldását…

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei