Tíz éve történt – 1053 Hyundai a 2002. FIFA világbajnokság idejére


Találtam a fiók mélyén néhány régi Hyundai Motor World nevű magazint, a Hyundai saját kiadványát. Ezekből szemezgetek, amolyan nosztalgiából.

2002. május 7-én a szöuli Világkupa Stadionban egy különleges ceremónia keretében a Hyundai Motor Company átadta azon járműveket, melyet a résztvevők, szervezők a labdarúgó világbajnokság ideje alatt használni fognak.


Az esemény hivatalos szponzora, a Hyundai 631 személygépkocsit – közöttük a márka Centennial, XG és Sonata modelljeit – valamint 422 Trajet és Santa Fe modellt bocsátott a május 31. és június 30. között Dél-Korea és Japán által közösen megrendezésre kerülő világesemény rendelkezésére. Az összesen 1053 autóból 531 Dél-Koreában, míg 522 Japánban kerül használatba. A vállalat azt reméli, hogy a promóció eredményeképpen világszerte növelni tudja vállalati image-ét és a márka elismertségét.

A Hyundai szervizbázisokat is létrehozott Dél-Korea és Japán területén is annak érdekében, hogy az eseményre átadott autók zökkenőmentesen legyenek képesek feladataikat ellátni.

A Hyundai számára nem ez az első hasonló esemény, hiszen az 1986-os Ázsia Kupa alkalmával a vállalat hivatalos támogatóként 720, míg az 1988-as szöuli olimpián 430 autót biztosított. Továbbá 2000-ben a Szöulban megrendezett Ázsia-Európa Találkozó alkalmával 294 járművet adott a cég az események lebonyolításához.
    
Forrás: Hyundai Motor World, 2002 Summer   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei