A Hyundai elnöke 100 milliárdos értékben adományoz


Mong-koo Chung, a Hyundai Motor Group elnöke 100 milliárd koreai won értékben adományoz részvényeket a szegény sorsban nevelkedő hátrányos helyzetű tehetséges diákok megsegítésére.  

A Hyundai Motor Group vállalatcsoporthoz tartozó Innocean reklámügynökség körülbelül 87 millió dollár értékű, 360 ezer darab részvényét Chung a saját nevét viselő Chung Mong-koo Alapítvány részére adományozza, hogy ezzel is segíttse a szociálisan kirekesztett rétegek felzárkózását.

A világ ötödik legnagyobb autógyártójának elnöke saját leányvállalatai részvényeinek mintegy 20 százalékát birtokolja. Az alapítvány 2007. novemberében alakult, amikor az elnök 60 milliárd won (kb. 53 millió dollár) értékben 923 077 részvényt adott erre a célra, az azóta eltelt négy évben pedig 650 milliárd won (kb. 570 millió dollár) került az alapítvány számlájára. 2011-ben Chung 500 milliárd wont (kb. 440 millió dollár) adományozott nekik, amely a valaha volt legnagyobb összegű adományozás volt magánszemély részéről.

„Chung elnök úgy döntött, hogy további hozzájárulásával segíti a jólét elérését.” – mondta a csoport egyik képviselője. „Az összeget társadalmilag kirekesztett és szegény sorú családok gyermekeire fordítják majd.”

Az alapítvány különböző jóléti programokban vesz részt, amelyekben a szociálisan kirekesztetteken, pl. egyedül élő idősökön, szülök nélkül élő gyerekeken és észak-koreai menekülteken segítenek. Ezenkívül hátrányos helyzetű diákok részére 2009. óta ösztöndíjprogramokat is szerveznek azért, hogy ezzel is fejleszthessék tudásukat. 2012 végéig az alapítvány közel 15 ezer diák részére 15 milliárd wont (kb. 13 millió dollár) adott ösztöndíjakra.     

A 2007-es alapítást követően Chung 2008-ban 487 805 részvényt adott 30 milliárd won, majd 2009. decemberében 512 812 részvényt adott 60 milliárd won értékben. Ugyanebben az évben Chungot a legnagyobb adományozónak választotta a Chaebol.com szervezet.

Az Innocean globális reklámügynökség, amelynek 15 külföldi hálózata 16 országban van jelen, három regionális központtal. Az ügynökség jelen van többek között az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban és Németországban.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei