Chris Atkinson is csatlakozott a Hyundai Motorsport tesztcsapatához


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Chris Atkinson ausztrál WRC pilóta a koreai márka 2013-as versenycsapatának harmadik tesztpilótája.

A harminchárom éves Atkinson először ezen a héten ül be az i20 WRC volánja mögé egy tesztkör erejéig. A tehetséges ausztrál a Hyundai Motorsport két, már korábban megnevezett tesztpilótáját, Juho Hänninent és Bryan Boufflert segíti majd az év hátralévő részében elvégzendő tesztfeladatok során.


A FIA WRC közösségének tapasztalt tagjaként Atkinson már alapos ismertetekkel rendelkezik a versenyszéria eseményeivel és terepeivel kapcsolatban csakúgy, mint a jelenlegi WRC autók specifikációs követelményeiről. Atkinson jelenleg a FIA Asia-Pacific versenysorozatának bajnokaként csatlakozik a Hyundai csapatához.


Atkinson csupán nemrég repült Ausztráliából a Hyundai Motorsport németországi székhelyére, Alzenauba azért, hogy első körben szemügyre vegye az i20 WRC-t, megismerkedjen a csapat többi tagjával és ülőpróbát végezzen az első tesztekhez.

„Nagyszerű, hogy Christ is képesek voltunk integrálni a Hyundai Motorsport tesztprogramjához és biztos vagyok abban, hogy rengeteg értékes WRC tapasztalatot hoz a csapathoz.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Chris segíti majd a tesztpilótáink, Juho és Bryan munkáját. A három tesztpilóta együttes szakértelmével képesek leszünk minden tesztprogramban a tapasztalatukat felhasználva megfelelő és hasznos inputot biztosítani.” – tette hozzá.


„Ez annyira izgalmas projekt.” mondja Chrius Atkinson. „Miután három hete járta a Hyundai Motorsport gyárában, le vagyok nyűgözve a csapat elhivatottságától és eddig elért eredményeitől. Nagy tapasztalatom van a különböző WRC autókkal és eseményekkel kapcsolatosan és ezt a tudást felhasználva támogatom a csapatot a 2014-es i20 WRC autó elkészítésénél.”  

Forrás: cision.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei