Augusztusban bemutatkozik az új Hyundai Elantra


Dél-koreai lapértesülések szerint a Hyundai Motor Company még ebben a hónapban bemutatja Elantra középkategóriás modelljének felújított változatát.

A 2010-ben bemutatott Hyundai Elantra a folyékony szobrászat stíluselemeivel hamar népszerűvé vált világszerte, Amerikában és Indiában vezeti a márka eladási listáit. Ennek oka többek között a modell kiválóan eltalált, merész, egyedi formavilága és erős, ám mégis takarékos benzines motorjai. Az idő előrehaladtával azonban az Elantra sem kerülheti el a frissítést, ám a népszerűség miatt érthető, ha a tervezők csupán óvatosan nyúlnak a meglévő formai elemekhez.


Az új Elantrát már tesztelik Dél-Koreában és az Egyesült Államokban egyaránt, így a kémfotókon a takaróelemek alól kivillanó részletek alapján megállapítható, hogy a karosszéria vonalvezetése a régi marad, az csupán apróbb átalakításokon esik majd át.

A helyi autotimes.hankyung.com magazin szerint a ráncfelvarrott Elantrát várhatóan augusztus 24-én mutatják be Dél-Koreában. Az autó minden bizonnyal új formájú, projektoros fényszórókat és hátsó lámpabetéteket kap majd, amelyekkel együtt átalakulnak a lökhárítók is. A belső tér szintén marad a régiben, legfeljebb felszereltségében lesz némi módosulás. Az Elantra család többi tagja változatlan marad, hiszen a Coupe még viszonylag friss modell, az Amerikában forgalmazott GT változat pedig valószínűleg a koreai  i30 következő frissítése során újulhat majd meg.


Az új modell motorkínálata a karosszériával együtt alig módosul, az alapváltozat várhatóan marad az 1,6 literes, 130 lóerős benzines erőforrás, míg az amerikai piacon a 148 lóerős 1,8 literes motor hajtja majd az Elantrát. A várakozások szerint azonban elképzelhető, hogy emellett megjelenik a kínálatban az 1,6 literes GDI benzines turbófeltöltős változatai is, amely eddig a Veloster Turboban volt csak elérhető, míg Dél-Koreában és akár Európában megjelenhet végre a dízelmotoros változat is, amelyet eddig csak az Indiában gyártott változatok kaphattak meg.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei