Bemutatkozik a Hyundai cseh gyára - Minőségellenőrzés


Ebben a cikksorozatban bemutatjuk Európa egyik legmodernebb autógyárának, a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemének egyes részegységeit.

A HMMC működését bemutató sorozat utolsó elemeként a minőségellenőrzést vesszük górcső alá.


„A Minőségellenőrzési Osztályon 370 alkalmazottunk dolgozik, akik a termelés összes csarnokában jelen vannak.” – mondja Martin Klíčník, a Minőségbiztosítási részleg vezetője. „Munkatársaim célja az adott csarnokban elkészült termék minőségének ellenőrzése, így biztosítva, hogy csak tökéletes állapotban lévő autó haladjon tovább a következő csarnokba. A minőségbiztosítás nem a mi munkatársaink elsődleges feladata – minden dolgozó felelős az általa végzett munka minőségéért. Munkánk részeként továbbá időről időre ellátogatunk a beszállítóinkhoz, valamint ellenőrizzük és értékeljük az általuk a HMMC-hez szállított alkatrészek, részegységek minőségét.” – tette hozzá.   


A Hyundai járműveinek gyártási folyamatai igen sokrétűen ellenőrzöttek, így még a legkisebb gyártási hibák sem kerülhetik el a figyelmüket. Minden autót az elérhető legmodernebb eszközökkel vizsgálunk meg és teszteljük, a végső ellenőrzés szigorú emberi értékítélete mellett. Ezek során egyaránt ellenőrzik az illesztéseket, az elektromos rendszereket, az üléseket, a műszerfalat és az utastér más pontjait is. A csarnok görgőpadján ellenőrzik az elkészült autók gyorsulását és fékrendszerét is, majd minden elkészült jármű végighajt a gyárhoz tartozó 3,3 kilométeres tesztpályán, ahol a vezetők többek között a kormányművet, a blokkolásgátló rendszert, a kezelhetőséget, a hangrendszert ellenőrzik. Az esőkabinban pedig megvizsgálják az autók tömítéseit, majd végül a fényezés minőségét nézik át.  


Minden egyes percben egy készre szerelt és átvizsgált autó hagyja el a szerelőcsarnokot. Egy teljes napon 1 300, egy év alatt pedig 300 ezer új Hyundai. Miután minden teszten átestek, az autók kamionokra vagy vonatra kerülnek, hogy megkezdjék útjukat a világ 50 országának egyikének Hyundai márkakereskedésébe.

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei