Kínában is tesztelik a Hyundai új kisterepjáróját


A Hyundai Dél-Koreában kezdte tesztelni új kiskategóriás crossoverét, amelynek prototípusa már Kínában is megjelent.

A Hyundai egy minden eddiginél kisebb terepjáró bevezetését tervezi, amelyet az ix35 alá pozícionálnak majd a kínálatban. Legutóbb Kínában sikerült az új modellről kémfotókat készíteni, amely arra utal, hogy az új modell helyi viszonyokhoz igazított változatát helyben, várhatóan a Hyundai kínai leányvállalatánál, a Beijing-Hyundai közös vállalatnál végzik majd.  


A kisterepjáró formavilágát valószínűleg a 2011-es Hyundai Curb koncepció inspirálta, ám a kémfotók alapján megállapítható, hogy a szériamodell vonalai sokat finomodtak a tanulmányhoz képest. A Hyundai új modellje a Kia Soul padlólemezére épül, amelyet egyébként szintén Kínában, a Dongfeng-Yueda-Kia vállalat üzemeiben (is) készítenek.


A kínai piacra készülő városi terepjáró várhatóan ugyanazzal az 1,6 literes, 125 lóerős benzinmotorral készül majd, mint az alapjául szolgáló Soul, ám ára minden bizonnyal magasabb lesz annál.


Az új modell 2014-es bevezetésével négytagúra bővül a Hyundai terepjáró kínálata a kínai piacon, hiszen emellett itt gyártják a nemrég megújult első generációs Tucson modellt, a nemsokára átalakuló ix35-öt, illetve a közelmúltban bevezetett új Santa Fét is.   

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei