Ötvenezer Hyundai ix35 Németországban


Alig három évvel a németországi piaci bevezetést követően máris átadták az ötvenezredik Hyundai ix35 modellt.

A Hyundai cseh üzemében készülő ix35 50 ezres teljesítményével megelőzte saját elődjét, a Tucsont is, amelynek öt évre volt ahhoz szüksége, hogy átlépje ezt a határt. Ez is bizonyítja, hogy az ix35 a Hyundai európai sikerességének egyik kulcsfontosságú tényezőjévé vált. A 2010-ben indult szériából akkor 10 723 darab kelt el, 2012-re ez az érték majdnem megduplázódott (2012: 19 132 db). A 2013 első félévében eladott 9 489 darab elegendő volt a modell számára, hogy biztosítsa Németország legkelendőbb hobbiterepjárói közötti ötödik helyét.  

A Hyundai ix35 egy valódi európai modell: a karosszéria és az utastér a német Thomas Bürkle főtervező vezetésével a Hyundai németországi formatervező-központjában született Rüsselsheimben, míg a modellhez kapcsolt dízelmotorokat a Hyundai szintén németországi fejlesztőközpontjában fejlesztették, végül a gyártás is Európában, a Hyundai ultramodern nosovicei üzemében történik. Az európai igényekhez igazított forma és tartalom meghozta gyümölcsét, hiszen eddig több mint 250 ezer ix35 talált gazdára a kontinensen.     

Annak érdekében, hogy az érdeklődést továbbra is fenntartsák, 2013 szeptemberében érkezik az ix35 frissített kiadása. Az új, 2,0 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor mellett a tervezők finomítottak az autó formáján és kényelmén is. Az új modellben nappali menetfényekkel ellátott fényszórók, fűthető kormánykerék és változtatható Flex Steer kormányszervo emeli az autó kényelmét és biztonságát.    

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei