Hamarosan beindul az indiai motorgyár


Indiában hamarosan elkészül a Hyundai Motor Indiai Limited flexibilis motorgyártó üzeme, amely sokkal több lehetőséget kínál a vállalat számára ügyfelei igényei kielégítésére.

A 300 millió dolláros beruházás eredményeként létrejövő üzemben készülő dízelmotorok által a Hyundai még jobb hatásfokkal lesz képes kielégíteni dízelmotorra éhes célközönségét, mint a konkurensek. A Hyundai ugyanis a meglévő két, összesen 650 ezer darabos éves kapacitású, benzinmotorokat gyártó üzeme mellett most először lesz képes dízelmotorokat is előállítani Indiában. Az új létesítményben éves szinten akár 300 ezer motor is készülhet, amely sokkal elérhetőbbé teszi a Hyundai kínálatában megtalálható dízelmotoros Verna, Santa Fe , i20 és Elantra modelleket, valamint a jövőben bemutatkozó új modelleket is.

Ezzel a lépéssel a Hyundai éves szinten akár 950 ezer erőforrást lesz képes előállítani, amely jelzi a gyártó India és a régió hatalmas lehetőségeibe vetett hitét.


„Jelenleg a dízelmotoros változatok belföldi eladásaink mintegy 25 százalékát, vagyis 100 ezer darabot tesz ki, amely erőforrásokat azonban importálunk, így a költségünk jelentős. Az új gyártóüzem nemcsak költségelőnyt jelent. de elegendő mozgásteret teremt a növekvő keresletnek megfelelően még több dízelautó értékesítésére.” – mondja R. Sethuraman, a HMIL pénzügyi vezetője.

„Az új flexibilis motorgyár rengeteg költséget takarít meg számunkra kezdve az importvámokkal, a szállítási-logisztikai költségeken át egészen a szállítási csúszásokból eredő többletkiadásokig. Segít minket abban is, hogy új termékeket tudjunk piacra dobni, amelyeket kifejezetten erre a piacra tervezhetünk.” – tette hozzá Sethuraman.

670 ezer darabos idei hazai értékesítési tervével az új dízelmotorokat gyártó üzem főszerepet játszik az idei évben tervezett két új modell piacra vezetésében is. Ezek közül az egyik a „BA” kódnév alatt futó kisautó, amely az i10 és az i20 közé érkezik majd, illetve egy kisterepjáró, amely szintén még az év vége előtt bemutatkozhat. „Az új modell szintén elérhető lesz benzines és dízelmotorokkal egyaránt.” – árulta el Sethuraman.

Forrás: indianexpress.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei