Malajziában is bemutatkozott a Santa Fe


A Hyundai helyi képviselője, a Hyundai-Sime Darby Motors (HSDM) rendezvényén nemrég hivatalosan is bemutatkozott a Hyundai új Santa Fe modellje Malajziában.

A helyi piacon Inokom Santa Fe néven forgalomba hozott új Santa Fe modellt helyben, a Kedah tartományhoz tartozó Kulimban szerelik össze. Az Inokom logók kívülről kerülnek az autóra, a kormánykeréken azonban már a megszokott döntött „H” betű köszönti a vezetőt.


A korábbiakhoz hasonlóan az új Santa Fe is kétféle erőforrással kerül forgalomba Malajziában. A leendő vásárló egy 2,2 literes, 197 lóerős, 436 Nm nyomatékkal rendelkező CRDi dízelmotor és egy 176 lóerős, 227 Nm nyomatékú 2,4 literes benzinmotor között választhat. Mindkettőhöz saját fejlesztésű hatfokozatú, manuális vezérlésre is képes Shiftronic automataváltót párosítottak, valamint az „Active Eco” üzemmód segít a gazdaságosság fokozásában.


A Malajziában készülő változatok mindegyik összkerék-meghajtásos, amely csak akkor lép működésbe, ha arra valóban szükség van, de 40 km/h alatt természetesen a vezető is kapcsolhatja a 4WD rendszert, efölött a rendszer visszaáll automata üzemmódra. Az opcióként akár hétszemélyes utastérrel rendelkező, rövidebb tengelytávolságú Santa Fe modellhez természetesen jár a Hyundai Flex Steer nevű szervokormány-állító rendszere is.   


Az új Santa Fe kétféle felszereltséggel érhető el: Elagance és Executive Plus. Az Elegance magában foglalja a blokkolásgátló rendszert a lejtmenetvezérlővel, visszagurulásgátlóval, járműstabilitás-szabályozóval, valamint tolatóradar, elektromos rögzítőfék, kulcsnélküli rendszer, elektromos állítású vezetőülés, automata fényszórók, Nappa bőrülések és sebességszabályozó is gazdagítja az alapellátmányt. Érdekesség azonban, hogy a helyi összeszerelésű Santa Fékben csupán dupla első légzsák kapott helyet. Ez annál is furcsább, mivel eközben az alapfelszereltség részét képzi egy videókamera is, amely az autó előtti történéseket hivatott rögzíteni.      


További légzsákok az Executive Plus változatban sincsenek, itt kétzónás automata klíma, navigáció, kanyarfényekkel felszerelt xenon lámpák, LED hátsó lámpák, tolatókamera, esőérzékelő, panorámatető és 19 collos alufelnik jelentik a többletet.


Malajziában különösen drágák az autók, az új Inokom Santa Fe 2,4 literes Elegance kivitelének alapára átszámítva 11,6 millió Ft, míg a fullextrás 2,2 CRDi Executive Plus minden földi jóval felszerelve majdnem 2 millió Ft-tal többe kerül. Az új modellekre is öt év vagy 300 ezer km garancia vonatkozik.  


A HSDM a bemutatóhoz kapcsolódva bemutatta a Santa Fe ügyfeleinek járó új „Leader Card” szolgáltatását is, amelynek birtokosai rengeteg előny élvezhetnek. Többek között jogosultak a repülőtéren a VIP váró használatára (első alkalommal ingyenesen, továbbiakban kedvezménnyel), a reptérre vagy onnan haza limuzin szolgáltatásra, kedvezményes szállás,, vagy éttermi étkezésre, de akár ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat is igénybe vehetnek a Sime Darby csoporthoz tartozó egészségügyi központokban is.

Forrás: paultan.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei