Rajzon a Hyundai kisterepjárója


Alighogy megjelentek az első kémfotók a Hyundai vadonatúj kisterepjárójának prototípusáról, máris elkészültek az első rajzok az új modell elképzelt formavilágáról.

Néhány hete kerültek fel az internetre az első fotók, amelyeken a Hyundai új kiskategóriás terepjáróját tesztelik Dél-Koreában. Az indiai Team-BHP rajzolója, AntlerRoad ezek alapján papírra vetette a modell végső kialakításáról gondolt elképzeléseit. Mindjárt kétféle elképzelést is rajzolt, amelyek közül egyiken lekerekítettebb a hátsó kialakítás, míg a másik esetében sokkal dobozosabb hátsó formákat rajzolt a művész. A kémfotók alapján valószínű, hogy a Hyundai is inkább ez utóbbi irányt választja, ám a nagyméretű takarók alatt lehetnek még meglepetések.


A Hyundai teljesen új padlólemezt fejlesztett a jövőre érkező új kisterepjáró számára, amely alapot nyújt majd az egy évvel később érkező egyterű modell számára is. Mindkét modellt forgalomba hozzák majd Indiában, ahol nagy szüksége van a koreai márkának ezekre a típusokra ahhoz, hogy versenyre kelhessen a kisterepjárók között a Ford EcoSport és a Renault Duster, míg az egyterűek esetén a Maruti Suzuki Ertiga modellljével.  


Az új kisterepes modellt benzines és dízelmotorokkal is meg lehet majd vásárolni, amely formai tekintetben minden bizonnyal követi a Hyundai nagyobb terepjáróinál bevezetett és a folyékony szobrászatra építkező Storm Edge formanyelvét. Erre utal a kémfotón megfigyelhető széles hűtőmaszk, amely minden bizonnyal egy jellegzetesen markáns fényszóróban folytatódik. A később érkező egyterű formai kialakítása várhatóan nagymértékben hasonlít majd a 2012-es Auto Expon bemutatott Hexa Space tanulmányautóra.


A cikk szerint a két új modellt globális termékként fejlesztik, azaz a világ minden táján árusítják majd. Nem kérdés, hogy a Hyundai kisterepjárója Európában is felveszi majd a harcot a Ford EcoSport mellett az Opel Mokka/Chevrolet Trax, illetve a Renault Captur modellekkel, hiszen az új Hyundai gyártása a tervek szerint a konszern oroszországi üzemében történik majd. Az egyterűt azonban várhatóan nem fogják forgalmazni az öreg kontinensen, hiszen itt készül az európai igényekre szabott ix20 modell.

Forrás: team-bhp.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei