Újabb teszteken tökéletesítik a Hyundai versenyautóját


A Hyundai Motorsport továbbra is hatalmas erőfeszítésekkel fejleszti a leendő végleges raliautót, amelyet nemrég egy kavicsos pályán próbára is tettek.  

A ralicsapat mindhárom tesztpilótája, Juho Hänninen, Bryan Bouffier és Chris Atkinson is beült az i20 WRC volánja mögé, mivel a csapat különböző, kavicsos terepre szánt új elemet próbált ki a 2014-es szezonra felkészülés jegyében.   

„Erős hónapot tudhatunk magunk mögött, amelynek során sokat tanultunk az új Hyundai i20 WRC különböző terepviszonyok közötti lehetséges képességeiről.” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Ahogyan minden teszt elején, most is előjöttek kisebb kezdeti problémák, de az ilyen teszteknek pontosan ez a céljuk, így a felbukkanó problémákat van időnk elemezni és megérteni. Juho, Bryan és Chris személyében igazán hozzáértő tesztpilótákat sikerült szerződtetnünk, így az elmúlt teszthónap mérlege egyértelműen pozitív.”  


A csapat két különálló tesztet végzett júliusban az i20 WRC legfrissebb fejlesztésével, amelynek elsődleges célja a FIA World Rally Championship feltételeinek megfelelő komponensek kipróbálása volt.   

„Az elmúlt hónapban elvégzett legutóbbi két tesztet a dél-franciaországi Chatou Latours és Mazamet terepein végeztük, amelyek változatos körülményeket biztosítottak számunkra.” – folytatta Nandan. „Fontos, hogy adatokat tudjunk gyűjteni különböző körülmények között.. a Hyundai Motorsport alzenau-i mérnök- és dizájner csapata folyamatosan az i20 WRC tökéletesítésén munkálkodnak, így a legutóbbi tesztek során lehetőségünk volt az autó fő mechanikai elemeinek, főképp a sebességváltó és a felfüggesztés kipróbálására. A mostani változat már a korábbi, aszfalton elvégzett tesztekre használt jármű evolúciójának tekinthető.”      


A csapat maga is fejlődött a tesztek során, hiszen itt osztották ki feladataikat, váltak igazi csapattá, itt hozták létre azt a szervezetet, amely az év hátralévő részében segíti a tesztelést.

„Rengeteg a tennivalónk még, amelyre nincs sok időnk, de érzem, hogy egységes csapatként dolgozunk. Fontos lépésként eljutottunk a kavicsos pályán végzett tesztek megkezdéséhez, ám még sokat kell dolgoznunk a Monte-Carlo rali előtt. Eddig minden célunkat elértük és büszke vagyok a teljes csapatra. Mindezek miatt optimistán tekintek előre a fejlesztés elkövetkező részére.” – tette hozzá Nandan.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei