Kétmillió Hyundai Portlandben


1990. nemcsak az internet megszületésének éve volt, de ebben az évben nyílt meg a Hyundai első amerikai importterminálja Portlandben.

23 évvel később, idén júliusban megérkezett a kétmilliomodik Hyundai a kikötőbe. A koreai autók iránti egyre nagyobb keresletnek köszönhetően Portland vált az USA nyugati partjának második legnagyobb autóipari termináljává.

A Hyundai Motor Company már a kezdetektől, vagyis 1986-tól importált járműveket Portlanden keresztül – leginkább az Amerikai Egyesült Államok 29 államába szánt Excel kisautók érkeztek ide. Két évvel később, 1988-ban a Hyundai Motor America egy szándéknyilatkozattal biztosította Portland kikötőjét arról, hogy az a koreai márka elsőszámú importtermináljává vált.



„A Hyundai több mint egy évig kiterjedt elemzéseket végzett a nyugati parti kikötőkről, mielőtt kikötöttek volna Portland mellett.” – monta Bob Mazer, a Portland of GLOVIS America, a Hyundai Auto Group logisztikai szolgáltatójának munkatársa.  

A vállalakozáshoz szükséges 12,2 millió dolláros, úszó dokkokat is magában foglaló beruházást a kikötő a Hyundaijal és az Oregon Lottery Funddal közösen valósították meg. Az 1989. júniusában megtartott alapkőletételi ünnepségen a lapátot kétezer láb, azaz 610 méteres magasságból alászálló ejtőernyősök hozták, miközben Oregon és Dél-Korea baráti és kereskedelmi kapcsolatainak jelképeként a két állam zászlaját is magukkal hozták ereszkedésük közben. Az első Hyundai modell 1990. márciusában kötött ki az új létesítményben.


„A Hyundai szállítási mennyisége folyamatosan növekedett az elmúlt két évtizedben, amellyel mi is lépést tartottunk.” – mondta John Akre, a Portlandi kikötő termináljának igazgatója. „Mindig is jó volt a viszonyunk a Hyundai-jal és a GLOVIS-szal.”

Két millió autóval később az Auto Warehousing Company a GLOVIs részére egy 52,6 hektáros területen végzi a Hyundai modellek beérkeztetését. Egy 2,8 millió dolláros bővítésnek köszönhetően azonban további 2 500 négyzetméteres tároló csarnokok létesülnek, amely több mint 110 ezer járműre kiterjesztett kapacitást tesz lehetővé. Ezzel együtt megduplázódhat a most 70 munkahely száma, valamint továbbiak létesülhetnek a kapcsolódó vasúti, kamionos, valamint dokkmunkás munkakörökben is.

Portlandben tavaly 275 ezer jármű kötött ki, amelynek mindegyike nagyjából 271 dollárral járult hozzá a térség gazdaságához.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei