Tovább csökkentette árait a Hyundai Dél-Koreában


A Hyundai július közepétől ismét árat csökkentett annak érdekében, hogy felvegye a harcot az egyre erősödő külföldi konkurenciával szemben.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai bejelentette, hogy további 1 millió wonnal, azaz kb. 870 dollárral csökkentette négy modelljének árát azért, hogy ezzel is növelje eladásait a hazai piacon. A négy modell között megtaláljuk az i40 lépcsőshátú változatát, valamint a Grandeur 3,3 literes Celebrity változatát is.  

A Hyundai Motor januárban már öt modelljének árlistáját csökkentette kb. 1 millió wonnal. Az év első felében a Hyundai Motor és a további négy hazai autómárka összesen 677 300 autót adott el Dél-Koreában, amely 2,6 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.  

A Hyundai Motor 0,8 százalékos keresletcsökkenést a hazai piacon az év első hat hónapjában főként a hazai fogyasztók kiadásainak visszafogása, illetve a szakszervezetbe tömörült dolgozók hétvégi műszakjainak bojkottja miatt.  

Az élénk világpiaci eladások azonban nagyrészt ellensúlyozták a hazai piac gyengeségeit, így a koreai autógyártó növelni tudta eladásait a gazdasági visszaesés és a japán jen csúszása ellenére. Az első félévben a Hyundai összesített eladásai elérték a 2,38 millió darabot, amely 9,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév eredményét.

Forrás: globalpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei