Közeleg a lépcsőshátú Hyundai i10


Miután még a Frankfurti Autószalon előtt lerántották a leplet a Hyundai új i10 modelljéről, az indianautosblog.com munkatársai készítettek egy rajzot a készülő négyajtós változatról.

Nyílt titok, hogy a Hyundai i10 modellből a koreai márka egy lépcsőshátú, nagy csomagtartós változatot is készít majd, amely 4 méternél rövidebb hosszával egyaránt versenghet Indiában a Honda Amaze, a Maruti Swift Dzire modellekkel, de akár Európa keleti felén is labdába rúghatna egy ilyen apró, ám mégis méretes csomagtérrel rendelkező szedán.   


Az új Hyundai i10 formájában némileg emlékeztet a Brazíliában tavaly bemutatott HB20 modellre, főképp a két modell első fényszórója és vonalvezetése hasonlít szembetűnően egymásra. A HB20-nak idén márciusban jelent meg a lépcsőshátú változata, amely szinte ugyanúgy néz ki, mint ötajtós kompakt testvére, csupán hátsó kialakítása különbözeti meg a lépcsőshátú modellt. Ennek alapján az indianautosblog.com rajzolója, Shoeb megrajzolta az i10-re épülő új négyajtós modellt, amely a Maruti komoly ellenfele lehet majd, ha idővel a piacra kerül.  


A Hyundai valamikor 2014-ben kívánja piacra dobni új lépcsőshátú kisautóját, amelyet minden bizonnyal ugyanazokkal a motorokkal fognak árusítani, amelyek a most bemutatott i10 (Grand i10) modellt is mozgatják majd. Ennek alapján minden bizonnyal az 1,2 literes benzines és az 1,1 literes dízel lesz a kínálat, ám a súlytöbblet miatt lehetséges, hogy Európában az 1,0 literes háromhengeres alapmotort nem kínálják majd hozzá. Ezzel szemben lehetséges, hogy bekerül az új kislimuzin motorterébe az i20-ban is használt 1,4 literes CRDi 90 lóerős változata, amely már elegendő nyomatékkal rendelkezik az új jövevény dinamikus mozgatásához.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei