Kémfotón a következő Hyundai Sonata


A Hyundai a Genesis mellett jövőre leváltja az egy kategóriával kisebb Sonata modelljét is, amelyről megjelentek az első kémfotók.

A Hyundai Sonata hatodik generációja 2009-ben jelent meg a koreai gyártó kínálatában. A középkategóriás limuzin elsőként viselte magán a márka új arculatát, így a folyékony szobrászat formatervezési irányzatának megfelelően markáns külsőt, lendületes vonalvezetést és kupészerű tetőívet kapott. Emiatt hamar népszerűvé vált világszerte, az Egyesült Államokban 2010-től gyártott változat a mai napig a márka egyik legnépszerűbb modellje a helyi piacon.


A tavaly felfrissített Sonatát azonban a Hyundai a sikerek ellenére öt év után leváltja, és helyére egy teljesen új fejlesztésű modell lép. A kémfotók alapján az új, immár hetedik generációs Sonata megőrzi elődje kupészerű vonalvezetését, így az a modellváltás ellenére is egyértelműen Sonataként azonosítható marad. Az autó hossza várhatóan kis mértékben nőni fog, ám az első és hátsó túlnyúlások rövidebbek lesznek, így a hossznövekedés valószínűleg az utasok javára válik majd.


Mivel az erősen álcázott prototípus nagyon hasonló kiállású, mint a Hyundai Kínának szánt készülő középkategóriás prémiummodellje, ezért az új Sonata végső formaterve minden bizonnyal sok hasonlóságot mutat majd az idei Pekingi Autószalonon Mistra néven bemutatott tanulmánnyal. A két autó első-hátsó kialakítása, a vízszintes lécekkel tagolt karakteres hűtőmaszk, a hátsó lámpák formája szinte azonosak, ám a Sonatát méretén kívül az A és a C oszlop eltérő vonalvezetéséről könnyen fel lehet ismerni.


Egyelőre nincs arra vonatkozó információ, hogy az új Hyundai Sonata milyen motorokkal kerül majd forgalomba, ahogyan maga bemutató időpontja is kérdéses még. Az azonban bizonyos, hogy az új modell az előző generációhoz hasonlóan nem lesz kapható Európában, itt ugyanis ezt a méretosztályt a jóval kifinomultabb és a dízelmotorral és kombiként is kapható i40 képviseli.

Forrás: lfsonataclub.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei