Menetpróbán az európai Hyundai i10


A vadonatúj Hyundai i10 sokkal felnőttesebb, érettebb lett, amely a Frankfurti Autószalonon tartja világpremierjét, ám a német Auto Bild már tett is vele néhány próbakört.

Az új Hyundai i10 többé már nem kis aranyos: a 2013. novemberében a márkakereskedőkhöz érkező új modellt már komolyan kell venni. A méretei is megnőttek: szélességben 6,5 centimétert, hosszban pedig 8 centimétert gyarapodva már 3 670 mm-re nyújtózott az autó. 

Ebből már egyértelműen látszik, hogy a belső térben sokkal több hely van, mint az elődben volt, elöl végre tényleg elfér két felnőtt válla egymás mellett, ráadásul jóval kényelmesebb üléseken ülnek, amelyekben csupán a vékonyka tömés zavarhatja őket. Igazán megdöbbentő azonban a hátsó lábhely, hiszen itt akár 1,85 méter magasságig kényelmesen el lehet férni.    


Fontos pont lehetett a fejlesztők szótárába a minőség javítása, amelyet el is értek. A műanyagok matt fényűek, viszont kemények és béleletlenek, ám ezt némi krómdíszítés a középkonzolon, a műszeregységben és az ajtókon próbálja ellensúlyozni, de jó minőségű a csúcsváltozat remek fogású bőrkormánya is.

Lenyűgöző azonban az 1,,0 literes 68 lóerős háromhengeres alapbenzines viselkedése, amely egészen négyezres fordulatig csendes járású és emellett nem idegesíti vezetőjét zavaró rezgésekkel. Amilyen csendes azonban, ugyanannyira erőtlen is vele az új i10, csupán magas fordulaton mutat némi életjelet.

A vezetőnek így gyakori sebességváltásokkal kell lendületben tartania az autót, ami azonban nem esik majd nehezére, hiszen a váltókar a kisteherautóknál használt módon a kormányhoz közel költözött, fokozatai pedig könnyen kapcsolhatóak.

Akinek a kis egyliteres kevés volna, választhatja a már a korábbi i10-esből ismerős 1,2 literes, 86 lóerős benzinest, amely az újrahangolt futóművel és a néhány milliméterrel megnövelt tengelytávnak köszönhetően rossz utakon sem hozza nehéz helyzetbe az autó utasait.

Az új i10 nemzetközi bemutatója a Frankfurti Autószalonon, szeptember 10-én lesz, ahol megtudhatjuk azt is, milyen árakon lehet megrendelni a novemberben érkező új Hyundai minit.

Forrás: autobild.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei