A Hyundainak nincs szüksége prémiummárkára


Chris Chapman, a Hyundai amerikai tervezőközpontjának új főnöke egy ausztrál lapnak elárulta, szerinte felesleges és túl költséges lenne a márka számára egy új globális prémiummárka alapítása.

Chapman szerint a Hyundai Genesis almárkája tökéletesen megfelel a prémiumkategória követelményeinek teljesítésére, ezért nincs szükség egy különálló márkanév bevezetésére. A Hyundai kaliforniai dizájnközpontjának vezető tervezője elmondta: „Nem hiszem, hogy a Hyundainak több milliárd dollárt kellene költenie egy teljesen elkülönülő márka bevezetésére.”    

A Hyundainak az Equus jelenti a valódi prémiummárkát, amelyet azonban csupán néhány kiemelkedően fontos piacon, így Dél-Koreában és az Egyesült Államokban árusítanak. A 18 évig Chris Bangle mellett dolgozó Chapman úgy véli, a Hyundai Genesis modellt is a vállalat prémium márkájának termékei közé sorolhatjuk, sőt, a jövőben a Genesist már nem is lehet igazán Hyundainak nevezni.  

„Az emberek igazán kedvelik a Genesis márkát, a típus hűtőmaszkján lévő szárnyas emblémát folyamatosan a Hyundai emblémához kapcsolják. Ennek ellenére nemcsak elfogadták a márkát, de hisznek is benne és az emblémában. És ez működik.”   

A Hyundai bejelentette, hogy a Genesis Coupe második generációját 2015-ben Ausztráliában is bevezetik csakúgy, mint a várhatóan a jövő évi Detroiti Autókiállításon bemutatkozó Hyundai Genesis limuzint. Ausztrália lehet az új hátsókerék-meghajtásos Genesis limuzin legnagyobb jobbkormányos felvevőpiaca.

Chapman továbbra sem árult el semmit az új Genesis külső formatervéből, amelyben rajta kívül még az amerikai csapat 80 formatervezője vett részt. „A formatervező stúdiónk is részt vett a következő Genesis kialakításában. Jóváhagyták, véglegesítették és befejezték, most pedig készen áll a sorozatgyártásra. A jövő év elején mutatkozik majd be.” – mondta Chapman, aki 18 hónappal ezelőtt a Hyundai kedvéért hagyta ott a BMW-t.

„Kaliforniában és Dél-Koreában is látva a kész autót, egy kis megkönnyebbülés volt számomra. Jó döntést hoztam, jó irányba haladunk. Nekem ez a modell európai érzékletességet sugall, egy kis 3-as és 5-ös BMW érzéssel, de ez így jó. Nagyon jó érzés volt látnom a kész autót.” – mondja a formatervező.

Forrás: motoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei