Hétmillió Hyundai és Kia Kínában


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a több, mint egy évtizeddel ezelőttre visszanyúló piaci bevezetést követően a csoporthoz tartozó két autómárka összevont kínai eladásai átlépték a hétmilliós darabszámot.

Ez a szám jelzi a Hyundai és Kia márkájú gépkocsik iránti kínai kereslet egyértelmű növekedését, ahol a vállalatcsoport zászlóshajóinak tekinthető két autógyártó kínai partnereivel közösen összesen öt autógyárat üzemeltet.  

A Hyundai Motor Company és a Beijing Automotive által létrehozott Beijing Hyundai Motor Company összesen 4,626 millió darab autót adott el Kínában 2003, a Hyundai modellek kínai piacra kerülése óta.

A Hyundai nyilatkozata szerint a Dongfeng Yueda Kia Motor Company több mint 2,376 millió gépkocsit értékesített ugyanezen időszak alatt. A vállalat a Kia Motors Corporation, a kínai Dongfeng Motor és a szintén kínai Jiangsu Yueda Group közös vállalata.

2003-ban, az első teljes üzleti évben a Beijing Hyundai és a Dongfeng Yueda Kia összesen 134 ezer autót adott el a kínai piacon. A hatalmas fejlődést mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2013. első félévében ugyanezen két vállalat összesen 787 308 autót adott el ugyanitt, amely 32,6 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakának 593 896 darabos eredményéhez képest.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei