2020-ra felére csökkenhet az üzemanyagcellás Hyundai modellek ára


A Hyundai csoport elkötelezetten hisz abban, hogy üzemanyagcellás technológiájával felszerelt autóinak ára az évtized végére 40-50 százalékkal csökkenhet.

A Hyundai csoport egyik vezetője, Lee Gi-sang a szöuli Kintex Konferenciaközpontban megtartott 28. Nemzetközi Elektromos Jármű Szimpóziumon és Kiállításon mondott kulcsfontosságú beszédet, amelyben bejelentette, hogy a csoport üzemanyagcellás modelljeinek vételárát 2020-ig 50 százalékkal kívánják leszorítani.

„2020-ig összesen 22 új, környezetbarát modellel jelentkezik a csoport, amelyben két üzemanyagcellás modell is szerepet kap. Eközben pedig a jelenlegi szintről 40-501 százalékkal csökkentjük azok árát.” – mondta Lee, majd hozzátette: „Ezekkel párhuzamosan fejlesztünk teljesen elektromos járműveket, valamint továbbfejlesztjük az üzemanyagcellás termékeinket is.”


Lee megemlítette a kormányzati támogatás szükségességét is, mint a környezetbarát autópiac kezdő szikráját. „A társadalmi infrastruktúra és az elérhetőség növelésével egyértelmű, hogy az autóiparnak szüksége van a kormányzatok támogatására is.”

Jelenleg csupán egyetlen modellből, a Tucson Fuel Cellből áll a csoport üzemanyagcellás kínálata, míg a Kia két elektromos autóval, a Soullal és a Ray kisautóval rendelkezik.  


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei